Foto: Publicitātes foto

Latvijas ziepju un vannas kosmētikas tirgotājs un ražotājs "Stenders" šogad vasarā plāno atvērt pirmo veikalu Irākā, kā arī pirmos veikalus Londonā un Singapūrā, informē uzņēmuma Mārketinga un komunikācijas vadītāja Baiba Čipa-Ziemele.

"Noteikti turpināsim izaugsmi Baltijā, Eiropā un Āzijā. Gada sākumā esam parakstījuši sadarbības līgumu par "Stenders" produktu tirdzniecību Irākā, kur pirmo veikalu plānojam šī gada vasarā. Plānā ir arī veikali Londonā un Singapūrā," pastāstīja Čipa-Ziemele.

Viņa arī norādīja, ka, pateicoties "Stenders" pārstāvniecībai Āzijas reģionā, uzņēmums veicis nopietnas iestrādes darbā ar potenciālajiem partneriem Korejā un Dienvidaustrumāzijā, līdz ar to šogad plānots paplašināt Āzijas tirgu ar franšīzes pārstāvniecībām un mazumtirdzniecības veikaliem.

Čipa-Ziemele arī norādīja, ka "Stenders" šogad plāno turpināt izaugsmi Eiropā, attīstot mazumtirdzniecības veikalu tīklu un paplašinot franšīzes veikalu tīklu Austrijā un Spānijā, kur pērn atvēra pirmo veikalu. Tāpat uzņēmumam ir svarīgi turpināt nostiprināt savas pozīcijas Latvijā un Baltijā.

Viņa arī pastāstīja, ka "Stenders" šogad turpinās sadarbību ar uzņēmumu "BaltCap", strādājot pie investīciju projektiem, kas palīdzēs kompānijai turpināt attīstīt mazumtirdzniecības veikalus Baltijā, Eiropā un Āzijas reģionā, kā arī izstrādāt un ieviest jaunas produktu līnijas un veicināt uzņēmuma un zīmola starptautisko atpazīstamību.

2013.gadā "Stenders" strādāja ar 6,454 miljonu eiro apgrozījumu un 233,1 tūkstoša eiro zaudējumiem.

"Stenders" ir dibināts 2001.gadā un pieder Latvijas uzņēmumam "BaltCap Latvia Venture Capital Fund", Saūda Arābijas uzņēmumam "Yamany Ameen Ali Y" un trīs Latvijas privātpersonām. Informācija uzņēmuma mājaslapā liecina, ka "Stenders" veikali ir atvērti 23 pasaules valstīs - Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Austrijā, Vācijā, Šveicē, Krievijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Armēnijā, Ukrainā, Horvātijā, Slovēnijā, Ungārijā, Polijā, Japānā, Ķīnā un Saūda Arābijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!