Foto: LETA

Trešdien Kuldīgā atklāta uzņēmuma SIA "Stiga RM" jaunā bērza saplākšņa ražotne, kuras izveidē ieguldīti vairāk nekā miljons eiro, tostarp arī Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējums, portālu "Delfi" informēja Centrālās finanšu un līgumu aģentūra (CFLA).

Jauno ražotni bērza saplākšņa ražotājs "Stiga RM" uzbūvējis ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu, tādējādi paplašinot darbību un ražošanā ieviešot jaunu produktu – laminēto bērza saplāksni. Uzņēmums plāno ar jauno ražotni palielināt gan eksporta apjomus, gan produktivitāti. Līdz ar jauno ražotni radītas 12 darba vietas. Kopējās projekta attiecināmās izmaksas – 1 009 798,44 eiro, tai skaitā ERAF finansējums 454 409,29 eiro apmērā.

''Stiga RM'' 2016. gada 13. decembrī noslēdza līgumu ar CFLA, kurā bija paredzēts, ka jaunās ražotnes būvniecība tiks pabeigta 2017. gada 31. janvārī, kas arī īstenots.

ES fondu projekts īstenots programmā par ERAF atbalstu ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai.

"Patiess prieks, ka uzņēmumam projektu ir izdevies īstenot tik efektīvi un tik ātrā tempā, jo citi finansējuma saņēmēji šajā programmā vēl tikai uzsāk projektus vai pat vēl slēdz līgumus," ražotnes atklāšanā paudusi CFLA direktore Anita Krūmiņa.

Kopējais ES fondu programmā ražošanas ēku būvniecībai, pārbūvei vai atjaunošanai pieejamais ERAF finansējums ir vairāk nekā 23 miljoni eiro, paredzot atbalstu projektiem visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgu. Uz atbalstu pieteikties varēja komersanti vai nodibinājumi, kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma attīstīšanu un iznomāšanu ražošanas vajadzībām, apstrādes rūpniecības mazie un vidējie komersanti, kas būvē ražošanas telpas savām vajadzībām, kā arī ostu pārvaldes. Programmas mērķa grupa - sīkie (mikro), mazie un vidējie komersanti, kas veic saimniecisko darbību apstrādes rūpniecības nozarēs, informēja CFLA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!