Foto: Reuters/Scanpix
Restorānu tīkla "Daily Special" īpašnieks un ASV ātrās ēdināšanas ķēdes restorānu "Subway" franšīzes turētājs Latvijā "Baltic Restaurants Latvia" samazinās pamatkapitālu par 2,576 miljoniem eiro, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Šāds lēmums pieņemts 12. augustā. Pēc pamatkapitāla samazināšanas "Baltic Restaurants Latvia" pamatkapitāls būs 1,6 miljoni eiro.

Paziņojumā teikts, ka uzņēmums pamatkapitālu samazina, lai segtu uzņēmuma zaudējumus par iepriekšējiem pārskata gadiem līdz 2011. gada 31. decembrim. Pamatkapitāls samazināms, dzēšot 2 576 128 uzņēmuma daļas. Kreditori savus prasījumus var pieteikt viena mēneša laikā.

"Baltic Restaurants Latvia" pērn strādāja ar 11,689 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 25,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 22,9% - līdz 336 tūkstošiem eiro.

"Baltic Restaurants Latvia" ir dibināts 2001. gadā un uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,6 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Latvijā reģistrēta uzņēmums "Baltic Restaurant Business", kas pieder Guntim Bredovskim (30%), Anitai Gleizdei (30%), Aigaram Kaugaram (30%) un Kristīnei Riemerei (10%). "Baltic Restaurants Latvia" pagājušā gada beigās bija 78 ēdināšanas vietas.

"Baltic Restaurants" ir lielākais ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs. Katru dienu tas vairāk nekā 130 pusdienu restorānos, pusdienu restorānos, ēdnīcās un izbraukuma pasākumos Latvijā un Igaunijā apkalpo 30 tūkstošus klientu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!