Krievijas uzņēmums "Sveza" iedrošina "Latvijas Finiera" mazākumakcionārus apvienoties un līdz piektdienai izvirzīt savus pārstāvjus, kuri piedalītos pārrunās par akciju pārdošanas nosacījumiem, informēja "Sveza" konsultante Ieva Kukule.

"Sveza" ģenerāldirektors Andrejs Kašubskijs uzskata, ka "Latvijas Finiera" akcionāru aktivitāte apliecina, ka viņu solis piedāvāt mazākuma akcionāriem nopirkt "Latvijas Finieris" akcijas un attīstīt uzņēmumu ir pareizs un ļāvis akcionāriem izvērtēt pašreizējo situāciju uzņēmumā.

Akcionāru darbība norāda arī uz to, ka viņi sapratuši - ja uzņēmuma kontrolpakete ir viena spēcīga investora rokās, tas būtiski paaugstina uzņēmuma vērtību, nodrošina efektīvu darbību un straujāku uzņēmuma attīstību.

Jau ziņots, ka viens no "Latvijas Finiera" mazajiem akcionāriem Armands Apfelbaums grib apvienoties ar pārējiem akcionāriem, lai varētu dārgāk pārdot akcijas. Pēc Krievijas kompānijas "Sveza" izteiktā publiskā piedāvājumu iegādāties "Latvijas finiera" akcijas par to nominālvērtību pie viņa vērsušies vairāki esošie akcionāri ar jautājumu, ko darīt - pārdot vai nepārdot, vai tiek piedāvāta atbilstoša cena. Tas viņam licis aizdomāties par iespējami vairāku akcionāru apvienošanu, lai izveidotu nopietnu paketi ne tikai labākas cenas iegūšanai par vienu akciju, bet arī iespējai ietekmēt lēmumu pieņemšanu, piemēram, akcionāru sapulcēs.

"Sveza", kurai kaimiņvalstī pieder vairāki kokapstrādes uzņēmumi un kura pieder vienam no Krievijas miljardieriem Aleksejam Mordašovam, paziņos par savu vēlmi ienākt Latvijas tirgū, piedāvājot atpirkt "Latvijas finiera" akcijas no to akcionāriem. LF vadība nosodīja šāda piedāvājuma izteikšanu un aicināja darbiniekus savas akcijas nepārdot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!