Foto: F64

Gaļas pārstrādes uzņēmumam AS "Talsu gaļa" Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā 9.oktobrī ierosināts tiesiskās aizsardzības process, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Maksātnespējas procesa likumā teikts, ka tagad uzņēmumam divu mēnešu laikā ir jāizstrādā tiesiskās aizsardzības procesa plāns. Tomēr parādnieks var vienoties ar kreditoru vairākumu par plāna izstrādes termiņa pagarināšanu vēl par vienu mēnesi, par to informējot tiesu.

Uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 79,77% kapitāldaļu ir SIA "Tukuma gaļas centrs", kas savukārt pieder "Talsu gaļas" vadītājam Jurim Lagzdiņam. "Tukuma gaļas centrs" pērnā gada sākumā tika likvidēts.

"Talsu gaļas" apgrozījums 2011.gadā audzis par 29%, sasniedzot 6,33 miljonus latu, liecina "Firmas.lv" informācija. Gadu iepriekš uzņēmums apgrozīja 4,93 miljonus latu.

"Talsu gaļas" peļņa 2011.gadā bija 74 181 lats, kas ir gandrīz trīskārtējs pieaugums salīdzinājumā ar 2010.gadu, kad uzņēmums nopelnīja 26 088 latus.

"Talsu gaļas" apgrozījums 2009.gadā bija 5,60 miljoni latu, bet zaudējumi - 17 340 lati.

"Talsu gaļa" dibināta 1991.gadā. Tās darbības virzieni ir gaļas pārstrādes produkcijas ražošana. Iepriekšējā gadā uzņēmums nodarbojās arī ar ogu uzpirkšanu un pārdošanu partneriem Eiropas Savienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!