Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas telekomunikāciju uzņēmumu SIA "Lattelecom" un SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) līdzīpašnieks Skandināvijas telekomunikāciju uzņēmums "TeliaSonera" atsaucies valdības šogad augustā izteiktajam aicinājumam un nupat, ar mēneša nobīdi, iesniedzis vairākus scenārijus par turpmāko abu uzņēmumu pārvaldību un stratēģiju, pirmdien vēstī raidījums "LNT Ziņas".

Priekšlikumus Privatizācijas aģentūra saņēmusi pagājušās nedēļas nogalē. Aģentūras vadītājs Vladimirs Loginovs priekšlikumus raidījumam raksturojis kā labus un vērtējamus. Tie ietvēruši interesantas un radošas idejas bez negaidītiem pārsteigumiem.

""TeliaSonera" definēja dažas diezgan stingras pozīcijas, kuras būtu ļoti svarīgi saglabāt un ievērot, bet izrādīja arī diezgan lielu elastību un gatavību pārrunām un kompromisam, jo viņi arī vēlas virzīties uz priekšu un iegūt skaidrību. Šis piedāvājums atspoguļo viņu esošo stratēģiju reģionā un Latvijā, līdz ar to nekā ļoti pārsteidzoša pagaidām mēs neieraudzījām," raidījumam skaidrojis Loginovs.

Iesniegto piedāvājumu raksturs liecinot, ka kompānija arī Latvijā, visticamāk, gribētu apvienot tai daļēji piederošos telekomunikācijas uzņēmumus. Raidījums ziņo, ka "TeliaSonera" jau apvienojusi savus uzņēmumus Igaunijā un sākusi apvienošanas procesu arī Lietuvā. Tomēr Latvijā scenārijus vērtēs speciāli izveidota darba grupa. Pēc tam vērtējumu sniegs arī valdība.

Iepriekš valdība sākusi vērtēt, ko darīt ar telekomunikācijas milžiem - reorganizēt, privatizēt vai nedarīt neko.

"TeliaSonera" abos uzņēmumos pieder 49% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!