Foto: DELFI

Viens no Skandināvijas telekomunikāciju milža "TeliaSonera" Latvijas valdībai piedāvātajiem scenārijiem pieļauj arī tam piederošo SIA "Lattelecom" un SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) akciju pārdošanu, otrdien vēstī raidījums "LNT Ziņas".

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) raidījumam atzinusi, ka otrs scenārijs paredz par līdzvērtīgu cenu valstij pārdot savas akcijas, "TeliaSonera" kļūstot par vienīgo abu uzņēmumu īpašnieku. Savukārt trešais scenārijs paredzot apvienot abus uzņēmumus.

Ekonomikas ministre līdz šim atbalstījusi valsts kontroles saglabāšanu abos uzņēmumos, taču atbildīgās institūcijas "TeliaSonera" piedāvājumu vērtēs.

"Es domāju, ka eksperti izvērtēs priekšlikumus un attiecīgi valdība lems tālāk. Bumba atkal ir valdības pusē. Šoreiz gan valdībai jāpieņem lēmums, ko darām, nedarām, ja darām, kurš ir valdībai interesantais un izdevīgais modelis," skaidrojusi Reizniece-Ozola.

Ministre lūgusi Privatizācijas aģentūru sagatavot vērtējumu, lai to skatītu ministru darba grupa. Pēc tam to paredzēts iesniegt valdībā.

No Latvijas puses "TeliaSonera" gaidot ātru atbildi - jau līdz janvāra vidum, ziņo "LNT Ziņas".

Jau ziņots, ka Latvijas telekomunikāciju uzņēmumu SIA "Lattelecom" un SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) līdzīpašnieks Skandināvijas telekomunikāciju uzņēmums "TeliaSonera" atsaucies valdības šogad augustā izteiktajam aicinājumam un nupat, ar mēneša nobīdi, iesniedzis vairākus scenārijus par turpmāko abu uzņēmumu pārvaldību un stratēģiju.

Iepriekš valdība sākusi vērtēt, ko darīt ar telekomunikācijas milžiem - reorganizēt, privatizēt vai nedarīt neko.

"TeliaSonera" abos uzņēmumos pieder 49% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!