Foto: PantherMedia/Scanpix

Kuldīgas rajona tiesa atzinusi bijušo mazumtirgotāja "Elvi" franšīzes partneri un mājsaimniecības preču veikalu "Domo" īpašnieku "Linde pārtika" par maksātnespējīgu, liecina informācija Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Kompānijai maksātnespējas process pasludināts otrdien, 26. aprīlī.

Par maksātnespējas procesa administratoru iecelts Jānis Kumsārs.

Jau vēstīts, ka tiesā ar pieteikumu atzīt "Linde pārtika" par maksātnespējīgu vērsās kompānija "SB Solutions".

Tāpat ziņots, ka Kuldīgas rajona tiesa 2015. gada 28. decembrī ierosināja "Linde pārtika" tiesiskās aizsardzības procesa lietu, taču 7. martā kompānijas tiesiskās aizsardzības procesa lieta tika izbeigta, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu nebija atbalstījis nepieciešamais kreditoru vairākums.

"Linde pārtika" 2015. gadā savus "Elvi" un "AlkOutlet" veikalus nodeva kompānijai "Vita Mārkets". "Vita Mārkets" no "Linde pārtikas" iegādājās 15 "Elvi" veikalus un piecus "ALK Outlet" veikalus. Savukārt "Linde pārtika" turpmāko darbību plānoja saistīt ar būvmateriālu un saimniecības preču tirdzniecību, mājsaimniecības preču lielveikalos "Domo".

2014. gadā "Linde pārtika" strādāja ar 30,248 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 1,868 miljoni eiro pretēji peļņai gadu iepriekš.

"Linde pārtika" ir reģistrēta 2000. gadā, un tās pamatkapitāls ir 362,8 tūkstoši eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir "Linde Grupa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!