Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa izbeigusi Latvijas kuģošanas kompānijas "Latvijas kuģniecība" meitasuzņēmuma "Lasco Investment" maksātnespējas procesu, jo uzņēmums ar kreditoriem noslēdzis mierizlīgumu, pastāstīja tiesas pārstāve Oksana Hvostova.

Viņa skaidroja, ka līdz ar to tiesa lēmusi atjaunot "Lasco Investment" maksātspēju. Lēmums izbeigt maksātnespējas procesu pieņemts pirmdien, 24.augustā.

"Lai spētu izpildīt finansiālās saistības un koncentrētos uz uzņēmuma pamatdarbību, "Latvijas kuģniecība" turpinās pakāpeniski atbrīvoties no aktīviem, kas nav saistīti ar uzņēmuma pamatdarbību. Šī iemesla dēļ "Lasco Investment" plāno pārdot savā īpašumā esošo nekustamo īpašumu portfeli," teikts "Latvijas kuģniecības" un "Lasco Investment" valdes priekšsēdētāja Roberta Kirkupa paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Augusta sākumā ar "Latvijas kuģniecības" lēmumu atjaunota "Lasco Investment" valdes darbība.

Par "Lasco Investment" valdes priekšsēdētāju uz triju gadu termiņu ievēlēts Roberts Kirkups, kurš ir arī "Latvijas kuģniecības" vadītājs, savukārt par vienīgo valdes locekli - Kirkupa padomnieks Ģirts Apsītis. Attiecīgajām amatpersonām tiešā veidā nepieder "Latvijas kuģniecības" akcijas.\

"Lasco Investment" ir "Latvijas kuģniecības" koncernam piederošo nekustamo īpašumu holdinga un pārvaldes sabiedrība.

"Latvijas kuģniecība" veic kravu pārvadājumus visās pasaules jūrās un okeānos, apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem. "Latvijas kuģniecības" lielākā īpašniece ir holdingkompānija "Ventspils nafta". Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!