Foto: LETA
Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa mēneša sākumā pasludināja SIA "RBSSKALS Būvvadība" maksātnespējas procesu, liecina tiesas lēmums.

Ar maksātnespējas pieteikumiem tiesā vērsās kreditori SIA "Vega 1" un SIA "Biant".

Janvārī tiesa Pārdaugavas tiesa izbeidza uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa lietu, kas stājās spēkā 16. februārī. 10. martā tiesā tika saņemti parādnieces paskaidrojumi, kuros cita starpā atzīts, ka līdz ar tiesiskās aizsardzības procesa izbeigšanu ir pamats pasludināt maksātnespējas procesu, tomēr vienlaikus norādīts, ka "Vega 1" prasījums netiek atzīts.

"Vega 1" ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsās jau pērn septembrī, bet "Biant" pieteikums tika saņemts marta sākumā, uzņēmumam norādot, ka "RBSSKALS Būvvadība" nav izpildījusi saistības 98 673 eiro apmērā. Tiesas sēdē "RBSSKALS Būvvadība" pārstāvji atzina šo pieteikumu par pamatotu.

Līdz ar to tiesa nolēma noraidīta "Vega 1" pieteikumu, bet apmierināja "Biant" pieteikumu un pasludināja "RBSSKALS Būvvadība" maksātnespēju. Par administratoru procesā iecelts Jānis Briģis.

Spriedums daļā par maksātnespējas procesa pasludināšanu nav pārsūdzams un stājās spēkā tā pasludināšanas brīdī.

Jau vēstīts, ka 2015. gadā "RBSSKALS Būvvadība" strādāja ar 20,994 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 29,2% mazāk nekā 2014. gadā, un cieta zaudējumus 539 380 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Kompānija "RBSSKALS Būvvadība" izveidota 2007. gadā. Tās pamatkapitāls ir 142 284 eiro, bet vienīgā īpašniece ir SIA "RBSSKALS Holding", kura pieder Mārim Saukānam (73,4%) un Andrim Treijam (26,6%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!