Foto: Shutterstock

Valmieras rajona tiesā iesniegts mēbeļu ražotāja "Mefa" maksātnespējas procesa pieteikums, liecina publiskotā informācija Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Ar pieteikumu tiesā vērsies mēbeļu ražotājs "VIA-S Furniture".

"VIA-S Furniture" valdes locekle Evita Jansone pastāstīja, ka uzņēmums un tās meitasuzņēmumi no 2014.gada maija līdz 2014.gada oktobrim piegādāja preces "Mefa", taču samaksa par šīm precēm nav saņemta pilnā apmērā.

Pēc viņas teiktā, "Mefa" parādsaistības pret "VIA-S Furniture" pagājušā gada beigās sasniedza 31,2 tūkstošus eiro. ""Mefa" vadītājs vairākkārt solīja veikt šo neapmaksāto rēķinu apmaksu, taču, diemžēl, vēl aizvien neesam to saņēmuši. Līdz ar to "VIA-S Furniture" bija spiesta 8.janvārī iesniegt Valmieras tiesā maksātnespējas procesa pieteikumu pret "Mefa"," sacīja Jansone.

Ar "Mefa" pārstāvjiem aģentūrai BNS pirmdien neizdevās sazināties.

Atbilstoši datubāzes "Lursoft" informācijai "Mefa" reģistrēta 2005.gada oktobrī. Kompānijas pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu (2846 eiro). Uznēmuma vienīgais īpašnieks ir Valērijs Pivins. 2013.gadā "Mefa" strādāja ar 769,1 tūkstoša eiro apgrozījumu un guva 20,3 tūksošu eiro peļņu.

Savukārt "VIA-S Furniture" reģistrēts 2014.gada februārī, un tā pamatkapitāls ir trīs tūkstoši eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecības uzņēmums "VIA-S Modular Houses".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!