Foto: LETA
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniegts Rīgas vagonbūves un remonta uzņēmuma "Rīgas vagonbūves rūpnīca" maksātnespējas pieteikums, liecina informācija Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Ar pieteikumu tiesā vērsusies kompānija "Belameks". Par maksātnespējas administratoru plānots iecelt Igoru Šarapovu.

"Rīgas vagonbūves rūpnīcas" valdes priekšsēdētājs Gatis Kamarūts sacīja, ka viņa rīcībā nav informācijas par "Belameks" vēršanos tiesā, prasot "Rīgas vagonbūves rūpnīcas" maksātnespēju.

Vienlaikus viņš norādīja, ka "Belameks" piegādā akumulatoru detaļas "Rīgas vagonbūves rūpnīcai" un uzņēmumam ir nenosegti rēķini pret "Belameks". Parāda apmēru Kamarūts gan nevarēja nosaukt.

"Rīgas vagonbūves rūpnīcas" vadītājs apliecināja, ka patlaban uzņēmumam nav nekādu problēmu ar maksātspēju.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā informēja, ka lietu plānots skatīt 27. jūlijā.

Savukārt ar "Belameks" pagaidām nav izdevies sazināties.

"Rīgas vagonbūves rūpnīca" remontē un modernizē vagonus, kā arī nodarbojas ar metālapstrādi. Uzņēmuma īpašnieks, pēc datubāzes "Lursoft" datiem, ir Latvijas kompānija "East-west industrial group", bet, tā kā kompānija ir akciju sabiedrība, tai precīza akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta, un šī informācija var būt neprecīza.

"Rīgas vagonbūves rūpnīca" ietilpst pilnsabiedrībā "DMU vilcieni", kas pēc pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" pasūtījuma īsteno dīzeļvilcienu modernizācijas projektu.

2014. gadā "Rīgas vagonbūves rūpnīca" strādāja ar 2,921 miljona eiro apgrozījumu un 7,677 miljonu eiro peļņu. 2015. gada finanšu pārskatu kompānija pagaidām nav publiskojusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!