Foto: Publicitātes attēli
Ziemeļvalstu informācijas tehnoloģiju (IT) koncerns "Tieto" Krievijā ieviesis "cilvēks-cilvēkam" maksājumu veikšanas sistēmu, kas balstās uz "Tieto" Latvijas meitasuzņēmumā izstrādāto karšu maksājumu apstrādes sistēmu "Card Suite", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmums.

Risinājums, kas ļauj vienai privātpersonai momentāni nosūtīt naudu uz citas privātpersonas "MasterCard" maksājumu karti, ir ieviests Krievijas maksājumu apstrādes centrā "Dzetta", teikts "Tieto" paziņojumā medijiem.

Naudas pārsūtīšanu var izdarīt dažādos veidos - no kartes uz karti izmantojot bankomātu, iemaksājot skaidru naudu "iemaksas" bankomātā, arī no interneta bankas uz saņēmēja karti.

Kā "Nozare.lv" skaidroja "Tieto Financial Services" Maksājumu karšu daļas vadītājs Māris Ozoliņš, nauda tiek pārskaitīta momentāni un saņēmēja "MasterCard" nav jābūt saistītai ar banku, no kuras bankomāta veic maksājumu, un saņēmējs var naudu izņemt visos bankomātos, kur darbojas viņa karte.

"Tā vietā, lai kartes īpašnieki dotos uz banku, mēs ērtā veidā viņiem pienesam klāt banku," "Tieto" paziņojums citē Ozoliņu.

"Dzetta" izmanto Latvijā izstrādāto "Card Suite Person to Person (P2P)" naudas pārskaitīšanas risinājumu. Paziņojumā nav minēta darījuma cena, taču IT nozarē tā var ietvert sistēmas licences un ieviešanas maksu, kā arī maksu par uzturēšanu, atbalstu un jauninājumiem, kas var ilgt nenoteiktu laiku.

"Dzetta" maksājumu apstrādes centrs apkalpo 29 bankas, kuras piedalās "MasterCard" un "VISA International" maksājumu sistēmās.

Pirms 20 gadiem Latvijā uzņēmums "Konts" sāka izstrādāt risinājumu, kas paredzēts maksājumu karšu datu apstrādei, to vēlāk pārpirka "Tieto" un patlaban "Card Suite" programmatūras produktu lieto vairāk nekā 400 bankas 33 pasaules valstīs.

"Tieto" ir IT pakalpojumu uzņēmums, kas sniedz pilna cikla IT pakalpojumus gan privātajam, gan valsts sektoram. "Tieto" dibināts 1968.gadā, un tā galvenais birojs atrodas Helsinkos, Somijā. Uzņēmumā strādā apmēram 17 000 ekspertu vairāk nekā 20 valstīs, sasniedzot neto apgrozījumu apmēram 1,8 miljardus eiro (1,27 miljardus latu). "Tieto" akcijas tiek kotētas "NASDAQ OMX" biržā Helsinkos un Stokholmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!