Foto: LETA

Tirdzniecības centra "Domina Shopping" telpās Rīgā durvis vēris mazumtirdzniecības tīkla "Aibe" veikals, informēja tīkla "Aibe" pārstāve Jeļena Avdejeva.

Viņa gan vēl neatklāja, cik lielas investīcijas ieguldītas veikala izveidē, kā arī to, kurās centra "Domina Shopping" telpās tas ir atvērts. Taču viņa norādīja, ka veikals atvērts 5.augustā un tā platība ir aptuveni 600 kvadrātmetri.

Kā uzsvēra Avdejeva, šis ir vienlaikus pirmais zīmola "Aibe" veikals, kas atvērts kādā no Rīgas tirdzniecības centriem, kā arī viens no plašākajiem zīmola veikaliem.

"Domina Shopping" direktore Dina Bunce informēja, ka veikals "Aibe" atvērts, lai nodrošinātu tirdzniecības centra apmeklētājiem iespēju iegādāties pārtikas pamata preces laikā, kamēr notiek ceturtdaļas tirdzniecības centra jeb vairāk nekā 12 000 kvadrātmetru platības rekonstrukcija. Veikals "Aibe" atrodas blakus rekonstruējamai daļai starp veikaliem "Lattelecom" un "Euronics".

Bunce informēja, ka šis esot pagaidu risinājums līdz rekonstrukcijas beigām. "Vēlamies uzsvērt, ka šis ir pagaidu risinājums līdz rekonstrukcijas beigām. Pēc tam renovētajā daļā "Domina Shopping" apmeklētāju ērtībai tiks atvērti aptuveni 25 jauni mājlietu, hobijlietu, interjera, elektronikas preču veikali un pakalpojumu vietas, tostarp arī hipermārkets "Rimi"."

Kā sacīja jauno veikalu pārvaldošā uzņēmuma SIA "Tropiks-Ali" īpašnieks un Latvijas Neatkarīgo tirgotāju kooperācijas (LNTK) biedrs Aliguseins Šihaļijevs, iecere atvērt veikalu kādā no lielajiem tirdzniecības centriem bijusi jau ilgāku laiku.

"Daudz konsultējāmies, domājām, līdz atvērām. Gribējām pārbaudīt un pārliecināties, kā ir tirgoties jau esošā tirdzniecības centrā. Turklāt "Domina Shopping" piedāvāja labus sadarbības nosacījumus," stāsta Šihaļijevs.

Nākotnē "Tropiks-Ali" plāno atvērt vēl divas jaunas tirdzniecības vietas - vienu Rīgā, Iļģuciemā, otru - Vangažos.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Tropiks-Ali" pērn apgrozīja 481 249 eiro, kas ir krass apgrozījuma kritums, salīdzinot ar 2014.gadu, kad uzņēmuma apgrozījums bija 2,6 miljoni eiro. Pērn uzņēmums cieta arī zaudējumu 72 569 eiro apmērā, bet 2014.gadā strādāja ar peļņu 278 717 eiro apmērā.

SIA "Tropiks-Ali" dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2840 eiro. "Tropiks-Ali" pilnībā pieder Šihaļijevam.

Patlaban LNTK apvieno 326 partnerus, kuri Latvijā atvēruši vairāk nekā 640 veikalus. LNTK ir alianses "Aibe" dalībniece, kas ir lielākā tirgotāju kooperācija Baltijas valstīs.

Jau vēstīts, ka vietā, kur līdz šā gada maija nogalei atradās veikals "Prisma", turpmāk plānots izvietot mazumtirgotāja "Rimi Latvia" veikalu, informēja "Rimi Latvia" nekustamo īpašumu un mazumtirdzniecības tīkla attīstības direktors Didzis Kirstuks.

Nomas līgumu par telpu īri tirdzniecības centrā "Rimi Latvia" noslēdza jūlija sākumā, vienojoties ar tirdzniecības centra jauno īpašnieku Igaunijas fondu "EfTEN Kinnisvarafond II AS" ("EfTEN"), kas par 74,5 miljoniem eiro no "KanAm Grund Kapitalverwaltungsgesellschaft mbH" šī gada jūlijā iegādājies tirdzniecības centru "Domina Shopping".

Kā atzina Kirstuks, vēl nav iespējams precizēt, kad apmeklētāji tirdzniecības centrā varēs sākt izmantot "Rimi" hipermārketa piedāvājumu, jo pēc dokumentu iesniegšanas vēl jāsaņem oficiāla atļauja no Konkurences padomes.

Kā ziņots, pēc tam, kad šī gada martā AS "Prisma Latvija" nepanāca vienošanos ar tirdzniecības centra "Domina Shopping" īpašniekiem par telpu nomas līguma turpināšanu, 31.maijā šajā tirdzniecības centrā tika slēgts "Prisma Domina" veikals. Savukārt "Domina Shopping" pēc tam informēja par rekonstrukcijas veikšanu iepriekš veikala "Prisma" aizņemtajās tirdzniecības centra zonās. Kopējā rekonstruējamā platība ir ceturtdaļa tirdzniecības centra jeb vairāk nekā 12 000 kvadrātmetru.

"EfTEN Real Estate Fund II AS" ir 2015.gadā dibināts slēgtā tipa nekustamo īpašumu fonds. Fonda pārvaldību nodrošina uzņēmums" EfTEN Capital AS", kas ir dibināts 2008.gadā. Uzņēmuma alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka licenci ir izsniegusi Igaunijas Finanšu uzraudzības iestāde.

Kā ziņots, "Domina Shopping" pārvaldītāja SIA "Baltic Red" pērn apgrozīja 459 335 eiro un nopelnīja 29 147 eiro. SIA "Baltic Red" dibināta 2007.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. "Baltic Red" pieder Lietuvas kompānijai "Baltic Red".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!