Foto: DELFI

Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas komisija pirmdien nolēma nerīkot ceļu būves un uzturēšanas uzņēmuma "Ceļu pārvalde" (CP) akciju izsoli, kas bija paredzēta 10.jūlijā, pastāstīja Rīgas domes (RD) Īpašuma departamenta Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Krūkle.

"Ņemot vērā, ka noteiktajā termiņā līdz 11.jūnijam dalībai CP akciju otrajā izsolē nepieteicās neviens izsoles pretendents, Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas komisija sēdē nolēma akciju izsoli, kas bija paredzēta 10.jūlijā, nerīkot," sacīja Krūle un piebilda, ka komisija nolēma virzīt izskatīšanai RD jautājumu par pašvaldībai piederošo CP akciju privatizācijas izbeigšanu.

Tāpat viņa norādīja, ka RD Īpašuma departamenta speciālisti gatavo priekšlikumus turpmākai rīcībai ar Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošajām akcijām, kas tiks piedāvāti izskatīšanai kādā no RD sēdēm šā gada augustā, septembrī.

Izsolē bija iecerēts pārdot 88,7% CP akciju ar 6,112 miljonu latu sākumcenu.

Pašvaldība plāno pārdot tai piederošās 13 024 CP akcijas, tostarp 8304 akcijas ar nominālvērtību 150 latu un 4720 akciju ar nominālvērtību 50 latu.

Iepriekš RD 2008.gada 16.septembrī atbalstīja CP pārdošanu izsolē par 6,7 miljoniem latu. Tiesa, vēlāk RD lēmums un uzņēmuma privatizācija tika apturēta, jo 2008.gada 16.oktobrī Administratīvajā rajona tiesā pēc privātpersonas pieteikuma atcelt RD lēmumu par CP akciju privatizācijas projekta apstiprināšanu tika sākta administratīvā lieta.

CP ir viens no lielākajiem Latvijas ceļu būves uzņēmumiem, kam ir vairāki ceļu remonta iecirkņi, kuri remontē ceļus gan Rīgā, gan visā Latvijā. Kompānija ir dibināta 1991.gadā, tās pamatkapitāls ir 1,67 miljoni latu, bet lielākais īpašnieks ‒ RD (88,73%). 2010.gadā CP strādāja ar 11,408 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 9,5% mazāk nekā 2009.gadā, un 1,876 miljonu latu zaudējumiem pretēji peļņai iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!