Vismaz divas degvielas uzpildes stacijas, kuras līdz šim strādājušas ar zīmolu "Trest", drīzumā vērs durvis jau zem "Shell" zīmola.

"Delfi" lasītāji šādas izmaiņas pamanījuši "Trest" uzpildes stacijās Maskavas ielā un Kārļa Ulmaņa gatvē.

Izmaiņas uzņēmuma īpašnieku struktūrā notikušas jau šī gada februārī, kad benzīntanku īpašnieks SIA "Trest Oil" nonācis kāda Kiprā reģistrēta uzņēmuma rokās. Tiesa gan, pagaidām "Shell" pārstāvji portālam "Delfi" nav apstiprinājuši savu saistību ar šo uzņēmumu, franšīzes līguma noslēgšanu vai citu sadarbības formu.

"Trest Oil" vadība solīja sniegt informāciju tuvākajā laikā.

Benzīntanks Kārļa Ulmaņa gatvē pieder uzņēmumam SIA "Trest Oil" jau kopš 2003. gada, liecina zemesgrāmatas informācija. Pēc "Lursoft" datiem, šis uzņēmums savukārt kopš šī gada februāra pieder Kiprā reģistrētai firmai "Olmax Invest Limited", lai gan kompānijas valdē turpina strādāt Andrejs Maksimovs un Oļegs Čerņikovs - līdzšinējie "Trest Oil" īpašnieki.

Kipras uzņēmums šogad iegādājies vēl citus uzņēmumus: SIA "Millenium", SIA "MP5 Rīga", SIA "BFRP Finance", SIA "BFRP Nafta" un SIA "Baltic Fuel Retail Partners".

No "Lursoft" datiem secināms, ka Kiprā reģistrētā "Olmax Invest Limited" saistīta ar citu šajā valstī reģistrētu firmu "WT Oil Holding Limited", kas Latvijā strādā kopš 2010. gada kā Rīgas brīvostas teritorijā esošo SIA "Woodison Terminal" un "VL Bunkerings" īpašniece.

Par abu ofšoru saistību vedina domāt fakts, ka šī gada jūnijā reģistrētas divas komercķīlas katra 650 000 eiro apjomā, apķīlājot "Olmax" piederošā "Millenium" un "WT Oil Holding" piederošā "Woodison Terminal" kapitāldaļas.

"Shell" ir viens no pasaules lielākajiem naftas un gāzes ieguves, pārstrādes un tās produktu tirdzniecības uzņēmumiem.

Uzņēmums Latvijas degvielas mazumtirdzniecības tirgū strādāja līdz 2002. gadam, kad tas no Latvijas aizgāja, bet tā degvielas uzpildes stacijas pārņēma "Statoil".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!