Foto: Publicitātes foto
Piena pārstrādes uzņēmums "Tukuma piens" plāno ieguldīt 2,079 miljonus eiro jaunas ražošanas ēkas būvniecībā, pastāstīja uzņēmuma tehniskais direktors Aivars Lazdovskis.

Uzņēmums plāno celt jaunu ražošanas ēku blakus esošajai ražotnei, lai paplašinātos un kāpinātu ražošanas efektivitāti. Ražošanas ēku plānots uzbūvēt šogad un pēcāk tajā iecerēts sākt ražot arī jauna veida produktus.

Lazdovskis stāstīja, ka uzņēmums galvenokārt plāno strādāt pie esošo produktu grupu attīstības. Plānots paplašināt produktu klāstu, kas ir iepakoti pudelēs, kā arī papildināt produktu grupu, kas ražota ar ultrafiltrācijas metodi. Šajā grupā ietilpst krēmsieri, fetas siers, grieķu jogurti, Islandes jogurts "Skyr".

Pēc Lazdovska teiktā, ražošanas ēkas būvniecībai plānots piesaistīt arī Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu

Šogad kompānija plāno radīt jaunas garšas jau esošajiem produktiem, taču līdz šim nebijušus jaunus produktus nav iecerēts sākt ražot. Jaunus produktus uzņēmums radīja pagājušajā gadā, kad sāka realizēt fetas sieru un graudu biezpienu. "Šogad tik krasi pilnīgi jauni produkti nebūs, strādājam pie garšām, niansēm," teica Lazdovskis, piebilstot, ka pēc ražošanas ēkas izveides varētu sekot citi nebijuši jaunumi.

Informācija iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka "Tukuma piens" ir izsludinājis iepirkumu konkursu par ražošanas ēkas projektēšanu, būvdarbiem un autoruzraudzību. Iepirkumu konkursā starp trim pretendentiem uzvarēja SIA "Amatnieks".

Jau vēstīts, ka "Tukuma piens" 2015.gadā strādāja ar 46,910 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 74,6% un bija 518 427 eiro.

AS "Tukuma piens" dibināta 1996.gadā, pamatkapitāls ir 1,4 miljoni eiro. "Tukuma piens" ir akciju sabiedrība, un tai akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta. "Tukuma piens" ražo vairāk nekā 200 piena produktus, tostarp zīmola "Baltais Exporta" svaigos piena produktus, zīmola "Baltais eko" ekoloģiskos produktus - jogurtus, biezpienu, krējumu, kefīru un citus.

"Tukuma piens" pēc apgrozījuma vairākus gadus ir pārtikas industrijas līderu desmitniekā "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotajā "Latvijas biznesa gada pārskatā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!