Foto: Shutterstock

Lauksaimniecības pakalpojumu un dzīvnieku barības ražotāja "Tukuma straume" ir izveidojusi meitasuzņēmumu SIA "Obelo", liecina informācija "Firmas.lv".

"Obelo" ir reģistrēts šā gada 22.janvārī, un tā pamatkapitāls ir 3,375 miljoni eiro. "Tukuma straume" ir "Obelo" vienīgais īpašnieks. Jaunizveidotās kompānijas valdes priekšsēdētājs ir Aivars Podnieks, bet kompānijas valdes loceklis Vitauts Teličens, kuri šos pašus amatus ieņem arī "Tukuma straumes" valdē.

"Obelo" juridiskā adrese ir Rušonu iela 17A, Rīga.

Otrdien, 23.janvārī, jau ziņots, ka agroķīmijas tirgotājs "Baltic Agro", kura īpašnieks ir Dānijas koncerns "DAVA Agravis International Holding", ir noslēdzis darījumu par "Tukuma straume" akciju kontrolpaketes iegādi.

"Tukuma straumes" jaunā īpašnieka "Baltic Agro" valdes loceklis Ainars Upmanis iepriekš atzīmēja, ka darījuma rezultātā "Tukuma straumes" produkcijai būs iespējas nokļūt Skandināvijas un Ziemeļeiropas valstu tirgos, veicinot vietējās ražošanas kapacitātes būtisku pieaugumu, jauna darbaspēka piesaisti un ievērojamas investīcijas ražošanas paplašināšanā.

Savukārt Podnieks sacīja, ka stratēģiskā investora piesaiste uzņēmumam ļaus ātrāk un efektīgāk sasniegt savā darbībā izvirzītos mērķus.

"Tukuma straume" ir dibināta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,804 miljoni eiro. Tā kā "Tukuma straume" ir akciju sabiedrība, tai Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija nav norādīta. Pēc "Firmas.lv" datiem, 2016.gadā "Tukuma straumes" apgrozījums bija 9,312 miljoni eiro, bet peļņa - 712 298 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!