Foto: LETA
Tirdzniecības centru "Galerija Azur" atkal gaida pamatīgas pārmaiņas. Tā kaimiņos straujiem tempiem top tirdzniecības milzis "Akropole", kurš neizbēgami pārdalīs ne tikai šī apkaimes, bet visas Rīgas tirgu. Viens no "Azur" jaunajiem vaibstiem būs tirdzniecības parks, kurā lielāko platību aizņems jauns "K Senukai" veikals.

AS "Kesko Senukai Latvia" ģenerāldirektora vietnieks Mariuss Šukausks sarunā ar portālu "Delfi" apstiprina, ka 2019. gada otrajā pusgadā Rīgā tiks atvērts jauns, nu jau ceturtais, "K Senukai" veikals Rīgā ar vairāk nekā 20 000 kvadrātmetru lielu platību.

"Tas būs pirmais jaunā "K Senukai" koncepta veikals Baltijas valstīs. Ne tikai plašs sortiments, bet arī idejas tā pielietojumam – uz vietas apskatāmas un īstenojamas, iekļaujot arī servisa pakalpojumus līdz pat mājas uzkopšanai pēc remonta, kas vienmēr ir aktuāls jautājums pēc būvniecības vai remonta veikšanas," stāsta Šukausks.

Plānots, ka veikalā būs vairāk nekā 60 000 dažādu preču un tas nodrošinās apmēram 200 jaunas darba vietas. Veikala atvēršanā tikšot ieguldīti seši miljoni eiro. Uzņēmuma vadītājs uzsver, ka "K Senukai" veikals Lucavsalas ielā 3 turpinās savu darbu. "K Senukai" veikali Lucavsalā, Maskavas ielā un "Azur", kaut arī atradīsies netālu cits no cita, ir apzināti stratēģiski izvietoti, skaidro Šukausks.

Tirdzniecības centra "Azur" telpās tikšot veidots jauns tirdzniecības parks, kurā lielāko platību aizņems jaunais "K Senukai" veikals un "Rimi", kā arī citi dažādu preču un pakalpojumu sniedzēji. SIA "Rimi Latvia", kurš jau šobrīd atrodas "Azur" telpās, turpinās darbību šajā tirdzniecības centrā, portālam "Delfi" apstiprināja uzņēmuma pārstāve Dace Preisa.

Jāatgādina, ka tirdzniecības centrs "Galerija Azur" tika atvērts 2006. gadā ar daudz lielākām ambīcijām nekā centram pēc tam nācās samierināties. Līdz ar Dienvidu tilta būvniecību vairākās kārtās no 2004. līdz pat 2013. gadam, ietverot pievadceļus, tika mainīti piebraukšanas ceļi centram, kas ietekmēja tā apmeklējumu. Savukārt būvatļaujas izsniegšana vēl viena tirdzniecības centra celtniecībai tam blakus un attiecīgi "Akropoles" būvniecība piespieda "Galeriju Azur" meklēt turpmākos attīstības variantus.

Tuvāko divu gadu laikā esot plānots atvērt vairāk nekā piecus jaunus "K Senukai" veikalus reģionos. Tāpat uzņēmums plāno būtisku tīkla paplašināšanos, tuvāko 5 gadu laikā sasniedzot 2000 darba vietu un investējot virs 20 miljoniem eiro jaunu veikalu atvēršanā.

Tirdzniecības centra "Azur" pārstāvji atteicās no komentāriem portālam "Delfi" ar solījumu, iespējams, jūnijā sniegt publisku informāciju par "Azur" turpmākajiem plāniem.

"MD Galerija Azur" reģistrēta 2002. gadā, tās pamatkapitāls ir 11,9 tūkstoši eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Lietuvā reģistrētajam uzņēmumam UAB "KS Holding". 2017. gadu "MD Galerija Azur" noslēdza ar 2,8 miljonu eiro apgrozījumu un 674,6 tūkstošu eiro peļņu, liecina "crediweb.lv" datu bāze.

AS "Kesko Senukai Latvia" ir viens no lielākajiem būvmateriālu un mājas labiekārtošanas preču tirgotājiem. Uzņēmums vada un attīsta "K Senukai" veikalu tīklu, kas specializējas būvniecības, dārza un saimniecības preču, darba rīku, mājas labiekārtošanas preču un iekārtu tirdzniecībā. Šobrīd Latvijā strādā deviņi "K Senukai" veikali: Rīgā, Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Madonā un Tukumā.

Jau ziņots, ka 2016. gadā Lietuvā reģistrētajam uzņēmumam UAB "KS Holding" kļūstot par tirdzniecības centru "Azur" pārvaldošā uzņēmuma "MD Galerija Azur" īpašnieci, par tā pastarpināto īpašnieku kļuva Somijas tirdzniecības koncerns "Kesko Oyj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!