Foto: LETA

Tuvākā mēneša vai pusotra mēneša laikā Latvijas farmācijas kompānija AS "Olainfarm" plāno noslēgt darījumu par vēl kāda uzņēmuma iegādi, virtuālajā konferencē par uzņēmuma 2015. gada finanšu rezultātiem informēja "Olainfarm" valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Neatklājot potenciāli iegādājamā uzņēmuma darbības jomu, Lapiņš teica, ka tas nav farmācijas nozares uzņēmums, bet farmācijai "līdzās esošs" uzņēmums. Tāpat Lapiņš atzīmēja, ka tas ir vietējās izcelsmes kapitāla uzņēmums. Iespējamā darījuma summa netika atklāta.

"Darījuma noslēgšanas termiņš varētu būt mēnesis vai pusotra. Patlaban esam finiša taisnē. Pēc mēneša vai pusotra zināsim, vai darījums tiek noslēgt vai nē. Varu teikt, ka tas nav farmācijas uzņēmums, bet farmācijai blakus esošs uzņēmums. Starp citu, nesen "Olainfarm" iegādātais ekokosmētikas ražotājs SIA "Kiwi Cosmetics" arī nav farmācijas nozares uzņēmums, taču, piemēram, ieejot aptiekā, pircēji nav izbrīnīti, blakus medikamentiem ieraugot kosmētikas produktus," norādīja Lapiņš.

Viņš arī atklāja, ka "Olainfarm" turpina meklēt un apsver arī citu uzņēmumu iegādi, taču šī uzņēmuma iegāde, kas varētu noslēgties mēneša vai pusotra mēneša laikā, esot vistuvāk iegādes ieceres realizēšanai.

Kā ziņots, šī gada janvāra beigās "Olainfarm" parakstīja līgumu par ekokosmētikas ražotāja "Kiwi Cosmetics" 100% kapitāldaļu iegādi. Darījuma summa netiek izpausta.

Kā vēstīts, "Olainfarm" koncerns pērn sasniedza jaunu peļņas rekordu, nopelnot 14,8 miljonus eiro. Tas ir par 21% vairāk nekā 2014. gadā un par 7% vairāk nekā 2012. gadā, kad tika sasniegts iepriekšējais peļņas rekords - 13,88 miljoni eiro.

"Olainfarm" realizācija pērn pieaugusi par 4%, salīdzinot ar 2014. gadu, un sasniegusi 97,6 miljonus eiro. Līdz ar to 2015. gads arī apgrozījuma ziņā bijis veiksmīgākais koncerna vēsturē.

"Olainfarm" lielākie noieta tirgi 2015. gadā bija Krievija, Latvija, Ukraina, Baltkrievija un Nīderlande.

"Olainfarm" akcijas tiek kotētas Baltijas Oficiālajā sarakstā.

Lielākais uzņēmuma īpašnieks ir valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!