Foto: LETA

SIA "TV3 Latvia" apgrozījums pērn bija 16,969 miljoni eiro, kas ir par 0,4% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt tās peļņa pieauga par 18%, sasniedzot 3,093 miljonus eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn nelielais uzņēmuma apgrozījuma kritums skaidrojams ar trešo pušu kanāla "RTR Baltija" retranslācijas un izplatīšanas aizliegumu sešu mēnešu periodā, kas daļēji tika kompensēts palielinoties ieņēmumiem no digitālajiem aktīviem.

Aizvadītajā gadā televīzijas reklāmas tirgus rādītāji palika nemainīgi, savukārt interneta tirgus pieauga par 7,6%.

Pērn turpinājās satura patēriņa paradumu maiņa - tradicionālo lineāro televīzijas skatīšanos TV ekrānā papildina aizvien pieaugoša pārraižu arhīva funkcijas izmantošana, kā arī TV satura lietošana viedierīcēs.

Atbilstoši ziņojumam, pagājušajā gadā gan lineāri, gan konsolidēti skatītākais kanāls Latvijā bija TV3, sasniedzot konsolidēto skatīšanās laika daļu 12,1% apmērā, savukārt kanāli 3+ un TV6 turpināja pierādīt sevi kā spēcīgi nišas kanāli.

Papildus satura ražošanai kanālos TV3, 3+ un TV6, uzņēmums turpina investēt un attīstīt digitālos aktīvus "tvplay.lv" un informatīvi izklaidējošo portālu "skaties.lv", lai nodrošinātu uzņēmuma ilgtspējīgu attīstību.

Ziņojumā norādīts, ka pērn skatītākais raidījums kanālā TV3 bija "Es mīlu Tevi, Latvija!" otrā sezona, kuru vēroja vidēji 12,7% skatītāju. Tam sekoja TV3 šovs "Izklausies redzēts" trešā sezona, kuru skatījās vidēji 11,3% auditorijas. Stabili augstus reitingus aizvadītajā gadā uzrādīja arī "TV3 ziņas", informatīvie raidījumi "Bez Tabu" un "Nekā personīga", kā arī pašmāju seriāls "Ugunsgrēks".

Uzņēmuma vadība 2016.gadā turpināja strauju izaugsmi digitālajā vidē - video portālā "tvplay.lv" video skatījumi pērn pieauga par 29%, savukārt ziņu un izklaides portālā "skaties.lv" lapu skatījumi pieauguši par 27%. Iepriekšminētais, vadības ieskatā, liecina par tendenci, ka arvien vairāk pieaug satura patēriņš digitālajā vidē.

Vadība informē, ka pērn uzņēmums turpināja sniegt raidīšanas pakalpojumus esošajiem lineārajiem televīzijas kanāliem, kā arī video uz pieprasījum (VOD) platformām. Zviedrijas mediju koncernam "Modern Times Group" (MTG) pārdodot sev piederošos TV aktīvus, aizvien vairāk pakalpojumi tiek sniegti ārpus grupas esošajiem TV kanāliem un VOD platformām.

Uzņēmuma vadība nākotnē plāno turpināt pielāgoties tehnoloģisko iespēju nodrošinātām mediju lietošanas paradumu izmaiņām, kas iezīmē vadlīnijas nākotnes attīstībai. Tāpat uzņēmums turpinās paplašināt satura piedāvājumu digitālajās platformās, tostarp video platformā "tvplay.lv" un portālā "skaties.lv", kā arī mobilajās platformās un citos digitālajos projektos.

Vienlaikus raidīšanas centra attīstība nākotnē tiks vērsta uz klientu portfeļa saglabāšanu, turpmāk paredzot jaunu TV tehnoloģiju ieviešanu.

"TV3 Latvia" 2015.gadā strādāja ar 17,037 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 2,621 miljona eiro apmērā.

Ziņojumā teikts, ka šā gada 17.martā līdzšinējais uzņēmuma īpašnieks Zviedrijas mediju koncerns MTG paziņoja par raidorganizāciju biznesa pārdošanu Baltijas valstīs, tostarp biznesa vienības SIA "TV3 Latvia" pārdošanu starptautiskajai privātā kapitāla investīciju kompānijai "Providence Equity Partners".

Pārdošanas darījums neietver SIA "TV3 Latvia" līdz šim sastāvā esošā raidīšanas centra saimniecisko darbību. Pēc darījuma, turpmāko mēnešu laikā tiks īstenota raidīšanas centra saimnieciskās darbības atdalīšana, pārdodot to trešajai pusei. Darījums tiks veikts pēc tirgus cenas, bet zem aktīvu bilances vērtības, jo, atdaloties no MTG grupas raidorganizāciju biznesa, ir nepieciešama raidīšanas centra saimnieciskās darbības pārstrukturizēšana.

Kā ziņots, Ministru kabinets šā gada 25.jūlijā piešķīra atļauju ASV investīciju kompānijas "Providence Equity Partners" Lietuvas uzņēmumam UAB "BITE Lietuva" iegūt izšķirošu ietekmi Latvijas mediju uzņēmumos SIA "TV 3 Latvia", AS "Latvijas neatkarīgā televīzija" (LNT) un SIA "Star FM".

Pilnīgai darījuma noslēgšanai vēl nepieciešams pozitīvs Konkurences padomes (KP) atzinums.

"TV3 Latvia" vadības ziņojumā teikts, ka pārdošanas darījums nav atstājis ietekmi uz uzņēmuma 2016.gada finanšu rezultātiem.

Vadība uzņēmuma aizvadītajā gadā gūto peļņu iesaka investēt uzņēmuma turpmākajā attīstībā.

"TV3 Latvia" pamatdarbība ir komerctelevīzijas darbība, piedāvājot Latvijas reklāmdevējiem reklāmas laikus un citus reklāmdevēja produktu reklamēšanas veidus kanālos TV3, VIASAT 3+, TV6, "RTR Baltija" un "CTC Baltija".

SIA "TV3 Latvia" reģistrēta 1992.gadā, tās 100% daļu pieder Zviedrijas kompānijai "MTG".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!