Foto: stock.xchng
"Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca" pērn strādāja ar 649,5 tūkstošu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 14,6% vairāk nekā 2013.gadā, bet uzņēmuma zaudējumi sasniedza 299,6 tūkstošus eiro pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtais kompānijas finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka "Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca" produkcija ir specifiska un galvenokārt paredzēta komplektācijai automobiļu un traktoru ražotnēm Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā. "Tādēļ ražošanas un realizācijas apjomi ir atkarīgi no autoražotāju plānotajiem mašīnu izlaides apjomiem un mūsu rūpnīcai iedalītā piegādes īpatsvara," norāda vadība.

Pērn 89,4% no "Rīgas autoelektroaparātu rūpnīcas" apgrozījuma veidoja eksports, tostarp 22,6% uz Krieviju, 30% uz Ukrainu un 18,7% Baltkrieviju.

Kompānijas vadība zaudējumus daļēji skaidro ar Krievijas-Ukrainas konfliktu. "Daļēji to ir ietekmējusi politiskā un līdz ar to arī ekonomiskā situācija Krievijā un Ukrainā," norāda vadība.

"Rīgas autoelektroaparātu rūpnīcas" vadība arī informē, ka šogad uzņēmums investēja 1,3 miljonus eiro ražošanas ēkas energoefektivitātes paaugstināšanā, piesaistot Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējumu 0,73 miljonu eiro apmērā. "Veicot šo investīciju projektu, tika pārtraukta ēku būvkonstrukciju un inženierkomunikāciju nolietošanās un bojāšanās, kā arī samazinātas izmaksas par enerģiju," teikts vadības ziņojumā.

Pērn sākta arī administratīvās ēkas energoefektivitātes uzlabošana, kas pabeigta 2015.gada 31.janvārī. Projekta kopējie ieguldījumi ir 1,2 miljoni eiro. Paredzēts Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējums 0,71 miljona eiro apmērā. Lai saņemtu bankas garantiju par avansa maksājuma atmaksu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un kredītu, ieķīlāts "Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca" nekustamais īpašums Klijānu ielā 2. Projekta īstenošanai saņemts bankas aizdevums 331 tūkstošu eiro apmērā.

Kompānijas vadība prognozē, ka realizācijas apmēri 2015.gadā saglabāsies 2014.gada līmenī. Turpināsies sadarbība ar jau esošajiem klientiem Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā. Politiskā situācija šajās valstīs nedod iespēju plānot apmēru pieaugumu.

"Problēmas var radīt politiskā situācija sadarbības partneru valstīs, kā to pašreiz pierāda notikumi Ukrainā," piebilst kompānijas vadība.

"Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca" 2013.gadā strādāja ar 566,4 tūkstošu eiro apgrozījumu un 406,1 tūkstoša eiro peļņu.

Uzņēmuma galvenie darbības veidi ir metāla apstrāde ar griešanu un spiedienu, plastmasas detaļu liešana, detaļu galvanisko pārklājumu veidošana, detaļu krāsošana un auto un traktoru aparātu salikšana. Tās lielākais īpašnieks ir "Baltijas Holdings". "Rīgas autoelektroaparātu rūpnīcas" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!