Foto: LETA

Krievijas kompānijas vēlas glabāt datus Latvijā, kur tās piesaista augstais servisa līmenis un vienādais attālums no daudziem datu saņemšanas un pārraides punktiem, sacīja Latvijas kompānijas DEAC, kas sevi pozicionē kā Eiropas datu centru operatoru, pārstāvniecības Maskavā komercdirektors Vladimirs Komisarovs.

Kompānijai ir datu centri Rīgā, sadarbībā ar partneriem tā sniedz pakalpojumus arī Kijevā, Maskavā, Frankfurtē, Londonā, Amsterdamā. "Tomēr vispopulārākais joprojām ir centrs Rīgā, jo tas ir vienādā attālumā no lielākās daļas datu saņemšanas un pārraides punktu," teica Komisarovs.

Vēl viena priekšrocība ir šejienes servisa līmenis. "Krievijā reti kuram ir tāda operativitāte, rezerves jaudas un tas, ko uzņēmējdarbībā vērtē visaugstāk, - atbalsta nepārtrauktība 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā," stāstīja DEAC komercdirektors.

Viņš teica, ka lielākā daļa kompānijas klientu ir uzņēmumi, kas orientējas uz biznesu ne tikai Krievijā, bet arī Eiropā. "Tie nodarbojas ar pārrobežu tirdzniecību vai tiem ir pārstāvniecība Eiropas valstī. Rīgas centra atrašanās vieta ir izdevīga pasūtītājiem Krievijā, jo ir tuvu robežai, bet kavēšanās datu pārraidē ir ļoti maza. No otras puses, šeit var izveidot zināmu mezglu Eiropas tirgum," pauda Komisarovs.

Atbildot uz jautājumu par likumu, kas liedz Krievijas pilsoņiem glabāt privātos datus ārpus Krievijas robežām, viņš teica, ka žurnālisti, kas atspoguļoja šo likumu, nereti to interpretē nepareizi. "Patiesībā tā jēga ir tajā, ka sākotnējai apstrādei, apkopošanai un glabāšanai ir jānotiek Krievijas teritorijā. Bet rezerves kopijas var glabāt jebkurā pasaules vietā. Krievijas pilsoņu personīgos datus glabāt ārpus Krievijas robežām nav aizliegts," viņš uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!