Foto: LETA

Uzņēmumu „Eco Baltia Vide” un „Eko Reverss” veidotā apvienība pārmet atkritumu apsaimniekotājai SIA „Getliņi EKO” prettiesisku rīcību, neatverot apvienības iesniegto piedāvājumu daudzmiljonu vērtajā konkursā "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai", teikts uzņēmumu apvienības paziņojumā presei.

Apvienība uzsver, ka tā prettiesiski izslēgta to no dalības konkursā. "Eco Baltia Vide" un „Eko Reverss" piedāvājumu iesniegusi 27.jūnijā pulksten 11.59, bet 24.jūlija sēdē, kad notikusi citu minētajam konkursam iesniegto piedāvājumu atvēršana un konkursa pretendentu publiska nosaukšana, apvienības iesniegtais piedāvājums neesot atvērts un apvienība kā konkursa dalībnieks neesot nosaukta.

„Eco Baltia Vide" un „Eko Reverss" uzskata, ka ir ceturtais konkursa pretendents, un „Getliņi Eko" ir rīkojies prettiesiski, neatverot no uzņēmumu apvienības saņemto piedāvājumu un tādējādi izslēdzot to no dalības konkursā.

Lai iegūtu paskaidrojumu, kāpēc piedāvājumu atvēršanā netika atvērts to piedāvājums uzņēmumu apvienība nosūtījusi „Getliņi Eko" vēstuli.

Uzņēmumu apvienības pārstāvis, „Eco Baltia Vide" padomes priekšsēdētājs Māris Simanovičs pauž pārliecību, ka iepriekšminētais konkurss "jau no pirmās dienas ir bijis šaubīgs - tendenciozi izstrādāts un vadīts par labu ekspolitiķiem un politiķiem un to pietuvinātajām personām".

„Eco Baltia Vide" un „Eko Reverss" piedāvājuma ignorēšana Simanovičam neesot pārsteigums, jo "pretestību sajutām jau tā iesniegšanas brīdī, kad uzņēmuma darbinieki sastapās ar dažādiem šķēršļiem nokļūšanai piedāvājuma iesniegšanai atvēlētajā telpā".

Jau vēstīts, ka "Getliņi Eko" konkursam "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" pieteikumus iesnieguši SIA "Ekodoktorīna", AS "Daugavpils specializētā autotransporta uzņēmums" un SIA "Vides pakalpojumu grupa", iepriekš informēja uzņēmums.

Viszemāko projekta īstenošanas summu piedāvā "Daugavpils specializētā autotransporta uzņēmums". Uzņēmuma piedāvājumā norādīts, ka vienas tonnas sadzīves atkritumu sagatavošana noglabāšanai izmaksās 5,62 latus, bet kopējā piedāvātā līguma summa ir 16,86 miljoni latu.

Nākamais lētākais piedāvājums ir "Vides pakalpojumu grupai", kas vienu tonnu atkritumu plāno sagatavot par 6,66 latiem. Kopējā visa projekta summa ir 19,98 miljoni latu.

Savukārt uzņēmums "Ekodoktorīna" vienu tonnu piedāvā sagatavot noglabāšanai par 10,54 latiem, savukārt kopējā projekta summa ir 31,62 miljoni latu, kas, salīdzinot ar "Daugavpils specializētā autotransporta uzņēmuma" piedāvājumu, ir teju divas reizes lielāks.

Uzvarētājs šajā konkursā vēl nav noskaidrots. Tālāk iepirkuma komisija izskatīs visus atlases dokumentus, tehniskos un finanšu piedāvājumus, apliecinājumus, kā arī citas formalitātes.

Kā ziņots, konkurss "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" tika izsludināts pērn 21.decembrī. Līdz šim konkursa termiņš ir ticis pagarināts trīs reizes.

SIA "Getliņi Eko" nodarbojas ar atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 213 505 lati. "Getliņi Eko" Rīgas pilsētas pašvaldībai pieder 97,92% kapitāla daļu, bet Stopiņu pagasta padomei - 2,08% kapitāla daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!