Foto: Publicitātes foto

Lai gan piena un maizes produktu ražotājas SIA "DK Daugava" ("Daugava") darbība Krievijas krīzes dēļ jau pērnajā rudenī ir pilnībā apstājusies, piena produkcija ar zīmolu "Daugava" veikalos būs pieejama joprojām, jo tā tiek ražota atsevišķā, SIA "Agrofima Daugava" piederošā rūpnīcā, informēja "DK Daugava" līdzīpašnieks Aigars Vaivars.

"Esmu vienīgais šīs rūpnīcas īpašnieks, arī zīmols "Daugava" pieder man, līdz ar to darīšu visu, lai piena produkti ar šo zīmolu joprojām būtu veikalos. Lai gan piena nozarē situācija nav viegla, pienu no apkārtnes zemniekiem iepērkam, pārstrādājam un ražojam visu iepriekšējo produkciju," sacīja Vaivars.

Kā ziņots, Vaivars nolēmis pārdot savā īpašumā esošās liellopu fermas un maizes cepšanas biznesu, turpmāk pievēršoties citai jomai - lauksaimniecības tehnikas pakalpojumu iznomāšanai.

Kā atzina Vaivars, tiek pārdotas viņa īpašumā esošās liellopu fermas "Birzes", kā arī maizes ceptuve "Sērene". Fermu komplekss ar 400 liellopiem tiek pārdots par 875 000 eiro, savukārt ceptuve - par 485 000 eiro.

"Tas ir labs sākums kādam, kas vēlēsies nodarboties ar šo lietu, jo īstenībā būtu jāiegulda četri pieci miljoni, bet šajā gadījumā piedāvājums ir ļoti labs. Turklāt īpašumi nav apgrūtināti ne ar kredītiem, ne citām saistībām," sacīja Vaivars.

"Patiesībā lauksaimniecība man nekad nav bijusi ļoti tuva, tomēr 20 gadus šo biznesu vadīju. Tagad gribu radikāli mainīt darbības jomu, turpmāk sniegšu lauksaimniecības tehnikas pakalpojumus. Tehnika joprojām ir ļoti laba, un jau ir pasūtījumi," atzina uzņēmējs.

Jautāts par pircēju interesi, viņš norādīja, ka tā esot liela.

"Šodien publicēju sludinājumu, un jau daudzi zvana. Galvenokārt vietējie, lai gan bijusi interese arī no zviedriem," sacīja Vaivars.

Tāpat viņš atzina, ka joprojām ir 30% kapitāldaļu īpašnieks "DK Daugava", kur pārējie 70% daļu pieder Krievijas uzņēmējiem. "Savas daļas vēl saglabāšu, tomēr uzņēmums praktiski nestrādā. Bija plānots ražot mocarellas sieru, bet cerētais tirgus Krievijā ir pilnībā apstājies," atzina Vaivars.

Kā ziņots, pirms gada Vaivars samazināja savu līdzdalību "DK Daugava" no 59,69% līdz 30% kapitāldaļu, kā arī atstājis uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu.

Vaivara vietā valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Krievijas pilsonis Stepans Mkhitarijans, kuram kopš 2013.gada 9.augusta pieder 0,78% "Daugavas" akciju.

Savukārt 0,78% Vaivara līdzšinējo akciju pārgājuši Vladimira Sigareva īpašumā, bet pārējās akcijas nodotas lielākajam akcionāram - Krievijas piena pārstrādes uzņēmumam "Gogol-Mogol", kuram līdz ar to patlaban pieder "Daugavas" 67,68% kapitāldaļu.

Iepriekš, 2013.gada aprīlī, Vaivars paziņoja par 40,31% uzņēmuma kapitāldaļu pārdošanu "Gogol-Mogol". Kā toreiz informēja Vaivars, darījuma summa - 1,8 miljoni eiro - ļāva segt visas saistības ar "Daugavas" kreditoru - AS "Swedbank".

"Daugavas" apgrozījums 2013.gadā bijis 1,38 miljoni eiro, kas ir 55% samazinājums salīdzinājumā ar 3,08 miljonu apgrozījumu pirms gada, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma zaudējumi palielinājušies no 1,094 eiro 2012.gadā līdz 1,71 miljonam eiro 2013.gadā.

Pagājušā gada finanšu rādītājus uzņēmums vēl nav publiskojis.

"Daugava" reģistrēta 2006.gadā Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3,13 miljoni latu. "Daugava" nodarbina 137 darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!