Foto: Publicitātes foto
Piena un maizes ražotāja "Daudznozaru kompānija "Daugava" ("DK Daugava") kapitālā līdzdalību samazinājis līdzšinējais kompānijas kontrolpaketes īpašnieks Aigars Vaivars, vienlaikus atstājot arī valdes priekšsēdētāja amatu, liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

Vaivars samazinājis līdzdalību kompānijas kapitālā līdz 30%, pārdodot 28,75% kompānijas kapitāldaļu līdz šim otrajam lielākajam "DK Daugava" īpašniekam - Krievijas "Gogol-Mogol Dva", kas attiecīgi palielinājis līdzdalību kompānijas kapitālā līdz 68,43%.

Vienlaikus par kompānijas jauno valdes priekšsēdētāju ir kļuvis Krievijas pilsonis Stepans Mihitarjans, kurš šobrīd ir vienīgais kompānijas valdes loceklis.

Vaivars sacīja, ka viņš vairs nav kompānijas valdē, jo uzskata, ka juridiskā atbildība ir jāuzņemas "DK Daugava" lielākās kapitāldaļas turētājam. "Pārstrādes uzņēmums, tā nav nekāda medus maize - tas ir nopietns darbs, nopietns finanšu ieguldījums. (...) Tā atbildība, kas gūlās uz maniem pleciem, bija ļoti liela. Es domāju, ka neko neesmu zaudējis. Mēs [ar Krievijas investoriem] esam sadalījuši tirgu un darbu," sacīja Vaivars.

Viņš pastāstīja, ka ar Krievijas investoriem ir vienojies par jaunu sadarbības modeli. "Tas nozīmē, ka es ar savām kapitāldaļām būšu tiesīgs šajā uzņēmumu pārstrādāt, ražot un realizēt "DK Daugava" produkciju Latvijas tirgum - tas būs mans bizness. Viņu bizness būs ražot produkciju Krievijas tirgum," teica Vaivars.

Viņš piebilda, ka Krievijas partneris kompānijas produkciju ārpus Latvijas pārdos ar tādu pašu nosaukumu, kāds ir produkcijai Latvijā, un vairāk orientēsies uz pilnpiena produktu un siera tirdzniecību.

"DK Daugava" ir dibināta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3,188 miljoni latu (4,54 miljoni eiro). Kompānijas kapitālā šobrīd Vaivaram pieder 30%, "Gogol-Mogol Dva" - 68,43%, Mihitarjanam - 0,78% un Vladimiram Sigarevam - 0,78%.

2012.gadā "DK Daugava" strādāja ar 2,169 miljonu latu (3,09 miljonu eiro) apgrozījumu, kas ir par 28,5% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi palielinājās 2,7 reizes un bija 768,9 tūkstoši latu (1,09 miljoni eiro). "DK Daugava" ražo piena produktus, maizi un konditorejas izstrādājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!