Foto: LETA

Piena pārstrādes uzņēmums AS "Valmieras piens" 2014.gadā izkļuvis no 206 634 eiro iepriekšējā gada zaudējumiem un strādājis ar 24 006 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 6% - no 44,42 miljoniem eiro 2013.gadā līdz 41,68 miljoniem pērn.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērn uzņēmums specializējies skābā krējuma un lakto grupas produktu ražošanā. Pēc augustā Krievijas noteiktā importa aizlieguma tika pārtraukts piena pulvera un krējuma eksports, tomēr izdevies samazināt industriālo produktu ražošanu un kāpināt noietu Latvijas tirgum.

Tāpat ziņojumā teikts, ka pērn iegūti nozīmīgi kvalitātes sertifikāti. Februārī iegūts Nacionālās kvalitātes shēmas "Bordo karotīte" sertifikāts, bet aprīlī - Ķīnas pārtikas drošības sertifikāts, kas kopumā veicinājis darbu pie jaunu tirgu apgūšanas.

Šogad "Valmieras piens" turpina darbu pie konkurētspējas paaugstināšanas, koncentrējoties arī uz jogurta un biezpiena produktu grupu. Tāpat tiek risinātas sarunas ar jaunu piena ražotāju piesaisti, īpašu uzmanību pievēršot Vidzemes reģiona zemniekiem, lai samazinātu piena piegādes loģistikas izmaiņas.

"Valmieras piena" pamatkapitāls ir 5,53 miljoni eiro. Uzņēmums nodarbina 174 darbiniekus.

Kā ziņots, "Valmieras piens", kā arī AS "Rīgas piena kombināts" kopš 2012.gada apvienoti koncernā "Food Union", kam šogad pievienots arī lielākais saldējuma ražotājs Igaunijā AS "Premia Foods".

Iepriekš, 2010.gada 2.novembrī, tika paziņots, ka 91,89% "Valmieras piena" akciju iegādājies Krievijas uzņēmējs Jevģēnijs Varovs, savukārt 2011.gada martā RPK paziņoja par Krievijas investora Sergeja Beshmeļņicka piesaistīšanu uzņēmumam.

Saskaņā ar provizorisko informāciju "Food Union" apgrozījums Baltijā 2014.gadā sasniedza 175 miljonus eiro. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 800 darbinieku. Uzņēmuma ražotnes Latvijā iepērk pienu no 400 zemnieku saimniecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!