Foto: Publicitātes foto

AS "Valmieras stikla šķiedra" plāno paplašināt stikla šķiedras un to produktu ražošanu "Valmiera Glass USA Corp", kas atrodas Dublinā, Džordžijas štatā, ASV, portālam "Delfi" pavēstīja uzņēmuma mārketinga projektu vadītāja Marika Nīmante.

Paplašināšanās projekta ietvaros nākamo sešu gadu laikā ASV bāzētajā ražotnē uzņēmums plāno radīt 425 jaunas darbavietas un investēt 90 miljonus ASV dolārus jeb 80 miljonus eiro no pašu līdzekļiem, kā arī piesaistot kredītus no bankām.

Nīmante atgādināja, ka 2014. gada pavasarī "Valmiera Glass Grupa" jau paziņoja, ka investēs 20 miljonus dolāru ASV ražotnē un pieņems darbā 150 darbiniekus.

"Grupas izaugsmes plāna otrais posms paredz līdz 2022. gadam radīt vēl papildu 425 darbvietas un 90 miljonu ASV dolāru investīcijas. Paplašināšanas rezultātā "Valmiera Glass USA Corp" kļūs par lielāko darba devēju Laurensas apgabalā un vadošu ražošanas uzņēmumu Džordžijas štata centrālajā un austrumu daļā," viņa klāstīja.

AS „Valmieras stikla šķiedra" valdes priekšsēdētājs Andrē Švionteks (Andre Schwiontek) uzsver, ka ASV rūpnīcas paplašināšanās ir "Valmiera Glass Grupas" stratēģisks solis, piedāvājot Amerikas reģiona klientiem plašāku produktu klāstu ar īsākiem piegādes termiņiem, vienlaikus nodrošinot uzņēmumam konkurētspējīgākas ražošanas izmaksas.

„Pēdējo gadu laikā aizvien straujāk ir attīstījusies stikla šķiedras industrija un ar to saistītie tirgi. Pieaudzis pieprasījums pēc stikla šķiedras produktiem, savukārt uzņēmuma ražošanas jaudas ar grūtībām spēj izpildīt pieprasītos apjomus," viņš skaidro. Paplašināšanās atrisinās šo problēmu.

Vienlaikus attīstība paredzēta arī Valmierā un Lielbritānijā, piemēram, 2016. gadā Valmierā bāzētajā ražotnē plānots ieguldīt 5,5 miljonus eiro ražošanas procesu modernizācijā un attīstībā, kā arī ražības un kvalitātes paaugstināšanā.

"Tomēr, ņemot vērā Latvijas energoresursu politiku, papildus 425 darbavietas esam izlēmuši radīt ASV, nevis Latvijā," atzīst Švionteks.

Jau ziņots, ka 2015. gada 26. martā Dublinā, Džordžijas štatā, ASV svinīgi tika atklāta AS „Valmieras stikla šķiedra" meitaskompānijas "Valmiera Glass USA Corp" ražotne 7,4 tūkstošu kvadrātmetru ražošanas platībā.

"Valmieras stikla šķiedra" un tās meitasuzņēmumi darbojas divos pasaules kontinentos trīs pasaules valstīs - Latvijā, Lielbritānijā un Amerikas Savienotajās Valstīs. To saražotā produkcija ir vērsta uz dažādiem rūpniecības tirgiem, tostarp kompozītu, siltuma, tehnisko izolāciju, kā arī celtniecības nozari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!