Foto: LETA

"SEB banka" ir kļuvusi par uzņēmuma "Valmieras stikla šķiedra" galveno finanšu partneri, pārfinansējot kompānijas esošās saistības 36 miljonu eiro apmērā un piešķirot divus jaunus aizdevumus kopumā 7,2 miljonu eiro apmērā investīciju plānu īstenošanai, informē "SEB banka".

Kredītiestādes valdes loceklis Ints Krasts norāda, ka "SEB banka" augstu vērtē to, ka viens no Latvijas konkurētspējīgākajiem ražošanas uzņēmumiem to izvēlējies par savu galveno finanšu partneri. "Sadarbību ar vienu no inovatīvākajiem Latvijas uzņēmumiem augstas pievienotās vērtības tehnoloģiju nozarē saskatām kā vērtīgu izaicinājumu un vienlaikus arī apliecinājumu mūsu komandas profesionalitātei un "SEB bankas" konkurētspējai. Tāpat esam gandarīti atbalstīt uzņēmuma attīstības plānus, kas palīdzes palielināt ražošanas jaudu un eksportspēju, kā arī paplašināt produktu klāstu," skaidro Krasts.

"Valmieras stikla šķiedras" finanšu direktors un valdes loceklis Dainis Šēnbergs apliecina, ka kompānija pērn nolēmusi pārskatīt sava kredītportfeļa nosacījumus, lai palielinātu uzņēmuma darbības efektivitāti. Ar "SEB banku" izdevies vienoties par finansējuma garākiem apmaksas termiņiem un zemāko vidējo procentu likmi, kas ievērojami uzlabojis uzņēmuma naudas plūsmu.

Šogad "Valmieras stikla šķiedra" uzņēmuma attīstībā un ražošanas modernizācijā plāno ieguldīt astoņus miljonus eiro, tostarp vairāk nekā divus miljonus eiro investējot vides aizsardzības tehnoloģijās.

"Valmieras stikla šķiedras" lielākie akcionāri ir "Vitrulan International GmbH" (36,19%), "P-D Glasseiden GmbH Oschatz" (26,07%) un "P-D Management Industries-Tehnologies GmbH" (23,93%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!