Foto: LETA

Stikla šķiedras ražotāja AS "Valmieras stikla šķiedra" grupas attīstībā deviņos mēnešos investēti 11,55 miljoni eiro, teikts bankas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

"2016.gada deviņos mēnešos grupas attīstībā investēti 11,55 miljoni eiro. Ieguldījumi saistīti ar jaunu iekārtu iegādi, esošo tehnisko un tehnoloģisko risinājumu modernizēšanu un jaunu produktu attīstību ar mērķi palielināt grupas ražošanas jaudu," informē bankas pārstāvji.

Lai palielinātu ražošanas kapacitāti un iespējas izpildīt pieaugošo tirgus pieprasījumu pēc stikla šķiedras produkcijas, 2016.gada trešajā ceturksnī grupas mātesuzņēmumā "Valmieras stikla šķiedra" īstenoti divi apjomīgi investīciju projekti. Pārbūvēta viena stikla kausēšanas krāsns, kas tagad spēj strādāt ar 30% lielāku ražošanas jaudu, un izbūvēta jauna stikla kausēšanas krāsns unikālam, patentētam stikla veidam pasaulē - HR-stiklam ar termoizturību 800°C -, kas ļauj paplašināt produkcijas sortimentu termoizolācijas tirgum. Abas krāsnis kopš septembra ražo stiklu budžetā paredzētajā apmērā.

"Minēto investīciju rezultātā tiek sagaidīts, ka šā gada turpmākajos mēnešos un nākotnē palielināsies saražotās produkcijas apmēri un ka gada beigās izdosies sasniegt prognozētos pārdošanas rādītājus, ko pierāda pārdošanas apmēru pieaugums jau šā gada septembrī un oktobrī," piebilst kompānijas pārstāvji.

Šogad uzņēmums prognozē 134-138 miljonu eiro apgrozījumu.

Jau vēstīts, ka "Valmieras stikla šķiedras" koncerns šogad deviņos mēnešos strādāja ar 98,887 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā 2015.gada attiecīgajā periodā, savukārt grupas peļņa samazinājās par 32,4% un bija 4,495 miljoni eiro.

"Valmieras stikla šķiedras" koncernu veido "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitassabiedrības - "Valmiera Glass UK Ltd." Apvienotajā Karalistē, kā arī "Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp". "Valmieras stikla šķiedras" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir "P-D Glasseiden Oschatz GmbH" un "Vitrulan Internetional GmbH".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!