Foto: LETA

AS "Valmiermuižas alus" par 410 000 eiro plāno iegādāties jaunas tehnoloģiskās iekārtas, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tostarp "Valmiermuižas alus" plāno iegādāties alus ražošanas iekārtu un aprīkojuma komplektu par 207 000 eiro, pudeļu kraušanas iekārtu par 154 000 eiro, kā arī laboratorijas iekārtu komplektu par 49 000 eiro.

Attiecīgās iekārtas plānots iegādāties un uzstādīt Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākuma "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē" ietvaros līdz 2019.gada 30.septembrim.

Iekārtu iegādei un uzstādīšanai ir izsludināti arī iepirkuma konkursi, kuriem pretendenti var pieteikties līdz šā gada 21.jūlijam.

Alus darītavas līdzīpašnieks un valdes loceklis Aigars Ruņģis sacīja, ka investīciju projekta realizācijai uzņēmums pretendē uz ES fondu līdzfinansējumu ar Lauku atbalsta dienesta (LAD) starpniecību, tāpēc investīcijas būs iespējams komentēt tikai tad, kad būs zināms, vai LAD projektus ir apstiprinājis. "Tikai tajā brīdī, kad būs lēmums par finansējuma saņemšanu, kas, visticamāk, sekos pēc apmēram trim mēnešiem, mēs lemsim, vai investīcijas turpināt. Kamēr LAD lēmuma nav, tas ir tikai plāns un iecere," viņš teica.

Vienlaikus Ruņģis pastāstīja, ka iekārtas iecerēts izvietot topošajā "Alus darbnīcā", kurā pēc individuāla pasūtījuma tiks radītas jaunas un ekskluzīvas alus garšas.

Jau ziņots, ka "Valmiermuižas alus" plāno ieguldīt pusmiljonu eiro "Alus darbnīcas" izveidē, kurā tiks brūvēts ekskluzīvs alus mazās partijās. Ieguldījumus "Alus darbnīcas" izveidē plānots veikt no iepriekšējo gadu uzkrātās peļņas, piesaistot arī LAD līdzfinansējumu. Savukārt esošajā alus darītavā uzņēmums turpinās brūvēt klasiskās "Valmiermuižas" alus garšas.

Tāpat vēstīts, ka "Valmiermuižas alus" 2016.gadā strādāja ar 4,226 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 31% un bija 182 896 eiro.

"Valmiermuižas alus" reģistrēts 2005.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 396 691 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds". Savukārt 60% "Valmiermuižas ieguldījumu fonda" daļu pieder Aigaram Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenverwaltungs AG" (ILAG), bet 16% - Vācijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!