Foto: Shutterstock
Pērn siltumtehnisko iekārtu un katlumāju projektēšanas, ražošanas, montāžas un apkalpošanas uzņēmumam AS "Komforts" valsts birokrātijas dēļ gājis secen 1,2 miljonus eiro (840 000 latu) vērts līgums ar Pasaules Banku par trīs katlumāju būvniecību Baltkrievijā, atklāj uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Laimonis Lapiņš.

"Komforts" pērn esot uzvarējis Pasaules Bankas rīkotā konkursā par trīs katlumāju būvniecību Baltkrievijā par aptuveni 1,2 miljoniem eiro. Līgums jau bijis noslēgts, bet uzņēmumam īsā laika posmā bija nepieciešams iesniegt nodrošinājumu.

"Tā kā Latvijas bankas šo nodrošinājumu nedeva, vērsāmies Latvijas Garantiju aģentūrā (LGA), kas arī mūs neatbalstīja. Rezultātā sanāca tā, ka esam piekrāpuši klientu un "Komforts" turpmākos piecus gadus nevarēs startēt Pasaules Bankas projektos," norādīja Lapiņš.

"Komforta" valdes priekšsēdētājs uzsvēra, ka tas bijis dzīvs piemērs valsts birokrātijai, un šādu problēmu risināšanai ieteica izveidot eksportējošu uzņēmumu reģistru, kas tiek ik pa pusgadam atjaunots, lai pēc iespējas ātrāk varētu iegūt informāciju par konkrētu uzņēmumu.

"LGA pāris nedēļu laikā nespēja sagatavot nepieciešamo informāciju. Ja reiz aģentūrai trūkst darbinieku, to var kompensēt ar tehnoloģijām," norādīja Lapiņš, atzīstot, ka patlaban problēmu ar nodrošinājuma iegūšanu neesot.

AS "Komforts" ir dibināta 1991.gadā, un uzņēmums ir viens no lielākajiem uzņēmumiem siltumenerģētikas nozarē Latvijā, kas specializējies siltumtehnisko iekārtu un katlumāju projektēšanā, ražošanā, montāžā un apkalpošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!