Foto: morgueFile
Valsts kase un VAS "Privatizācijas aģentūra" (PA) meitas uzņēmums SIA "FeLM" (FeLM) ir noslēguši cesijas līgumu par valsts prasījuma pret AS "KVV Liepājas metalurgs" cedēšanu, portālu "Delfi" informēja Privatizācijas aģentūrā.

Kopējais valsts prasījums pret "KVV Liepājas Metalurgs" ir 66 273 831 eiro. Tai skaitā pamatparāds 61 869 560 eiro un blakus prasījumi 4 404 270 eiro.

22. martā valdība nolēma atļaut PA dibināt sabiedrību, kurai Valsts kase cedēs valsts prasījumu pret "KVV Liepājas metalurgs". Cesijas līgums paredz, ka tiek cedēts valsts pamatsummas prasījums pret "KVV Liepājas metalurgs" ar visiem nodrošinājumiem un blakus prasījumiem. Šāds risinājums tika atbalstīts, pamatojoties uz konsultanta SIA "Deloitte Latvia" ieteikumu.

Cesijas līgums paredz, ka FeLM pakāpeniski nodrošinās valsts līdzekļu atgūšanu, restrukturizējot valsts prasījumu, kā arī izvērtējot nepieciešamību restrukturizēt uzņēmuma pamatdarbību kopumā. Uzņēmuma valdē iecelts PA Komercdarbības dienesta galvenais projektu vadītājs Jānis Rībens.

Rībenam ir nozīmīga pieredze korporatīvo finanšu jomā. Viņš ir strādājis SIA "Ernst&Young Baltics" kā vecākais uzņēmējdarbības konsultants uzņēmējdarbības novērtēšanas, apvienošanas un pirkšanas darījumos, kā arī AS "Swedbank" kā uzņēmumu iegādes un projektu finansēšanas nodaļas vadītājs, un vēlāk kā viens no uzņēmumu kredītsaistību pārstrukturēšanas nodaļas direktoriem.

Līdz 1. jūnijam sarunās par valsts prasījuma pret AS "KVV Liepājas metalurgs" restrukturizāciju piedalīsies Finanšu ministrija un Valsts kase, kā arī jaundibinātā PA sabiedrība. MK uzdeva PA dibinātai sabiedrībai sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Finanšu ministriju līdz 1. jūnijam informēt MK par aktuālo situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!