Foto: Publicitātes foto
SIA "Saldus pārtikas kombināts" laidis apgrozībā iecienītās piena konfektes "Gotiņa" ar Zemessardze logo, kas veltīta Zemessardzes 25. gadadienai, portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāvji.

Ideja par konfektes "Gotiņa" noformēšanu ar Zemessardzes logo radās Zemessardzes orķestra diriģentam Andim Karelim un mūziķim Viesturam Leitholdam.

Šobrīd konfektes "Gotiņa" ar Zemessardzes simboliku var iegādāties "Saldus pārtikas kombināta" veikalos Saldū, vai pēc pasūtījuma ar piegādi visā Latvijā. Jauns veikals šonedēļ vēra durvīs arī galvaspilsētā Rīgā, Ģertrūdes ielā 33/35.

Plānots, Zemessardzei veltītā dizaina konfekte saglabās savu vietu veikalu plauktos arī pēc Zemessardzes 25. gadadienas.

"Gotiņas" Saldū tiek ražotas jau no 1960. gada. Sākumā tie bija nelieli apjomi tikai Latvijas tirgum. Pašlaik konfektes ir iecienītas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Vācijā. Tās ir pazīstamas un tiek eksportētas arī uz Angliju, ASV, Īriju, Čehiju, Bulgāriju, Azerbaidžānu un Norvēģiju. Konkursā "Made ir Latvia" vairākus gadus pēc kārtas ieguvuši godalgotas vietas kategorijā "Eksportētākais produkts".

Šā gada 23. augustā Zemessardze atzīmē divdesmit piekto dibināšanas gadadienu. Pārliecība par tautas pašaizsardzības organizācijas nepieciešamību radās 1991. gada barikāžu dienās. Atjaunojot valstisko neatkarību, Latvijas tauta par savas valsts drošības garantu izvēlējās Latvijas Republikas Zemessardzi. Šodien Zemessardze ir izveidojusies par skaitliski lielāko Nacionālo bruņoto spēku struktūru un valsts aizsardzības pamatu. Zemessardze dod iespēju Latvijas Republikas pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību. Tautas patriotisms un valsts mīlestība ir ļāvusi saglabāt Zemessardzes pastāvēšanu un organizācijas spēku divdesmit piecu gadu garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!