Foto: LETA

Līdz ar Rīgas "Lidl" loģistikas centra pamatakmens iemūrēšanu veiktas izmaiņas arī SIA "Lidl Latvija" valdē, liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

No šā gada marta, kad SIA "MMS Property Solutions" mainīja nosaukumu uz "Lidl Latvija", līdz 19. oktobrim uzņēmuma valdē strādāja trīs lietuvieši – Arūns Dziks, Mindaugs Falkausks un Mariuss Kirbats.

No šīs trijotnes darbu "Lidl Latvija" valdē turpina tikai Kirbats, bet no Lietuvas pilsoņu vidus viņam pievienosies Egle Radžiūne. Kopā ar viņiem uzņēmuma valdē turpmāk strādās arī Polijas pilsoņi Vojceks Francišeks Grons un Macejs Simons Urbanskis. Savukārt valdes priekšsēdis būs Vācijas pilsonis Radostins Rusevs-Peine (attēlā), kurš ir arī "Lidl Lietuva" valdes priekšsēdētājs.

Vēstīts, ka "Lidl" portālam "Delfi" oficiāli apstiprinājis ienākšanu Latvijā. Līdztekus vairākiem veikaliem Rīgā, "Lidl" noskatījis arī Liepāju, Tukumu, Jelgavu un Jūrmalu.

Portāls "Delfi" noskaidrojis, ka Rīgā taps vismaz seši "Lidl" veikali. Augusta beigās Rīga pilsētas būvvalde apstiprinājusi būvprojektu veikala celtniecībai Duntes ielā 25, Pļavniekos veikalu uzslies tagadējā Lubānas tirgus vietā.

"Lidl" veikali taps arī Anniņmuižas ielā 8a, Anniņmuižas bulvārī 77, kā arī Sergeja Eizenšteina ielā 81, netālu no lielveikaliem "Sky" un "Maxima", kā arī Dzelzavas ielā 75b, kur tieši pāri ielai jaunu veikalu ceļ "Rimi".

Savukārt Kārļa Ulmaņa gatvē jau sākusies 55 miljonus eiro vērtā "Lidl" loģistikas centra būvniecība.

2017. gadu "Lidl Latvija" noslēdza ar 1852 eiro apgrozījumu, zaudējot 1,42 miljonus eiro. Vēl 19,05 miljonus eiro uzņēmums investējis ilgtermiņa ieguldījumos, minēts pārskatā. Zaudējumus uzņēmums plāno segt no turpmāko gadu peļņas.

Ja 2016. gada pārskatā "Lidl Latvija" nekustamo īpašumu vērtība bija 2,34 miljoni, tad pērn tā sasniedza 12,33 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!