Foto: LETA
Gatavību glābt ”Liepājas metalurgu”, uzņēmuma samilzušo problēmu risināšanā iesaistot profesionālus ekspertus, kam jau ir pieredze šādu uzņēmumu glābšanā, vēstulē premjeram Valdim Dombrovskim ( V) apliecinājis arī mazākumakcionāra Kirova Lipmana piesaistītais Krievijas koncerns ”Rosenergomaš”.

Lipmana noalgotie sabiedrisko attiecību konsultanti "Mediju tilts" paziņojumā presei norāda, ka "Rosenergomaš" prezidents Vladimirs Palihata vēstulē Dombrovskim apliecinājis, ka koncerns varētu "Liepājas metalurgu" apgādāt ar metāllūžņiem, lai nodrošinātu uzņēmuma darbības nepārtrauktību.

Palihata vēstulē arī norādījis, ka "Rosenergomaš" varētu "Liepājas metalurgu" nodrošināt ar klientu bāzi gatavās produkcijas realizēšanai.

"Esam gatavi uz metalurģijas uzņēmumu nosūtīt ekspertu grupu, lai veiktu neatkarīgu "Liepājas Metalurga" ekspertīzi un sagatavotu pretkrīzes plānu uzņēmuma veiksmīgai darbībai," vēstulē valdības vadītājam paudis Lipmana sameklētā investora prezidents

.Jau ziņots, ka vēlmi iegādāties "Liepājas metalurgu" laikrakstam "Vesti" apliecinājis arī Krievijas kalnrūpniecības un metalurģijas kompānijas "Daļpolimetall" direktoru padomes pārstāvis Eduars Janakovs

"Daļpolimetall" pārstāvji vairākas reizes apmeklējuši "Liepājas Metalurgu" un ar diviem akcionāriem - Zaharjinu un Segalu - jau esot panākta sākotnējā vienošanās par akciju pārdošanu. Tuvākajā laikā plānota tikšanās ar trešo akcionāru - Lipmanu.  

Savukārt ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (deleģējusi RP) portālam "Delfi" pirmdien atzina, ka potenciālajam investoram būtu jāspēj atrisināt akcionāru strīdi un jāvienojas ar visiem trim lielajiem kompānijas akcionāriem - Zaharjinu,  Segalu un Lipmanu, nevis tikai daļu no viņiem.

 Nu jau publiskajā telpā parādījušies "pārāk daudzi potenciālie investori", taču, lai panāktu uzņēmuma parādsaistību restrukturizāciju, viņiem ar savu reputāciju un resursiem būs jāspēj pārliecināt "Liepājas metalurga" kreditorus par savu nodomu nopietnību, norādīja ministrs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!