Foto: DELFI
Viena no Krievijā lielākajiem šokolādes ražotājiem "Pobeda" Latvijā reģistrētais uzņēmums "Pobeda Confectionery" trešdien Ventspilī oficiāli atklāja konditorejas fabriku Latvijā, informēja kompānijā.

Investīciju projekta īstenošanai tika atvēlēti vairāk nekā 10 miljoni eiro, no kuriem 2,5 miljoni ieguldīti no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondiem. Līdz ar Latvijas filiāles "Pobeda Confectionery" nodibināšanu, "Pobeda" ir kļuvusi par vienīgo Krievijas kompāniju savā segmentā, kas atvērusi ražotni ES dalībvalstī.

"Ražošana Eiropā ir nopietns mūsu biznesa stratēģisks solis un pavērsiena punkts kompānijas vēsturē. Mēs ieejam absolūti jaunā sadarbības līmenī ar mūsu partneriem. Fabrika Ventspilī ir jaunas eksporta iespējas. Mēs plānojam palielināt piegāžu apjomu uz Eiropas valstīm, ASV, Meksiku, Peru, Kanādu, Austrāliju, Ķīnu, un konditorejas tirgum grūtos laikos Latvijas rūpnīca mums paver jaunus ceļus biznesa attīstībai," uzsvēra kompānijas "Pobeda" prezidents Vitālijs Muravjovs.

Fabrika aprīkota ar jaunākajām ražošanas līnijām, kas ļaus maksimāli automatizēt ražošanas procesu, garantējot kvalitāti un drošību.Fabrikā Ventspilī un pārdošanas nodaļā Rīgā paredzēts nodarbināt aptuveni 75 Latvijas iedzīvotājus.

"Pobeda" ģenerāldirektore Olga Muravjova pastāstīja, ka fabrika ir aprīkota mūsdienīgākajām iekārtām, kas dienā spēj saražot 30 tonnas šokolādes. Pirmajā darbības posmā plānojam gadā saražot ap 10 tūkstošiem tonnu šokolādes, no kurām 30% tiks realizēti Latvijas tirgū, bet pārējie eksportēti.

Atbilstoši datubāzē "Lursoft" publicētajai informācijai " Pobeda Confectionery" Latvijā ir reģistrēta 2014. gada 1. aprīlī. Kompānija pieder Andrejam Muravjovam, Vitālijam Muravjovam un Olgai Muravjovai. Kompānijas pamatkapitāls ir trīs tūkstoši eiro.

"Pobeda" ir dibināta Krievijā 2000.gadā un ir viena no lielākajām konditorejas fabrikām Krievijā, kas saražo vairāk nekā 50 tūkstošus tonnu šokolādes gadā un izplata produkciju vairāk nekā 20 valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!