Foto: Publicitātes foto
Septembrī AS "Ventspils nafta" (VN) valdes priekšsēdētāju Saimonu Bodiju nomainīs Roberts Kirkups. Šādi lēmusi "Ventspils nafta" padome un Kirkups nomainīs Bodiju visu VN meitasuzņēmumu padomēs, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"Kirkupa iepriekšējā darba pieredze, vadot kompānijas "Vitol" cukura globālās tirdzniecības grupu ar darbiniekiem 3 kontinentos 5 dažādās vietās, nepārprotami liecina viņa profesionalitāti un vadītāja prasmēm," uzsver VN īpašnieka "Vitol Group" vadītājs Ians Teilors.

Viņš skaidro, ka "Vitol", nozīmējot Kirkupu par "Ventspils nafta" vadītāju, turpina demonstrēt, ka kompānijai ir ilgtermiņa nolūki attiecībā uz tās investīcijām Latvijā, kas esot ļoti svarīga un neatņemama mūsu biznesa sastāvdaļa. "Ņemot vērā mūsu investīcijas, līgumsaistības un produktu plūsmu, mums Latvijā pastāvīgi uz spēles ir likti ļoti būtiski ieguldījumi," uzsvēris Teilors.

"Es ar patiesu prieku uzņemos pildīt šo amatu uzņēmumā "Ventspils nafta". Pēdējo trīs gadu laikā VN koncerns piedzīvojis milzīgu izaugsmi korporatīvās pārvaldības ziņā, un uzņēmējdarbība ir būtiski nostiprinājusies. Mans uzdevums būs šo koncernu pacelt vēl augstākā izcilības līmenī un tālāk attīstīt biznesu, izstrādājot mūsu ilgtermiņa stratēģiju", stāsta Kirkups.

Pēc tam, kad būs beidzis darbu Rīgā, Bodijs ieņems "Vitol" Dubajas biroja vadītāja amatu Apvienotajos Arābu Emirātos, kas ir pasaulē ceturtais lielākais jēlnaftas eksportētājs. Viņš bija "Ventspils nafta" valdes priekšsēdētājs vairāk nekā trīs gadus. Bodijam ir vairāk nekā 30 gadu ilga pieredze naftas biznesā, ieņemot vadošus amatus tirdzniecībā, pārstrādes rūpnīcu apgādē un ekonomikā. No 2006. līdz 2008. gadam viņš bijis galvenais pārstāvis "Vitol" Maskavas birojā.

"Šie manā profesionālajā karjerā bijuši visinteresantākie un sarežģītākie gadi – novadīt "Ventspils nafta" koncernu no tranzīta kariem un juridiskiem cīniņiem, kuri 2010. gadā paralizēja un izlaupīja "Latvijas kuģniecību", līdz izcilībai korporatīvajā pārvaldībā, kā to šā gada sākumā atzinušas "NASDAQ OMX" biržas Baltijas valstīs, piešķirot mums balvu par straujāko progresu investoru attiecību uzlabošanā. Līdz starptautisko standartu līmenim uzlabojusies arī caurskatāmība un biznesa procesi, un es novēlu Robertam Kirkupam visu to labāko, turpinot šo tendenci," saka Bodijs.

Jau ziņots, ka saskaņā ar auditēto gada pārskatu AS "Ventspils nafta" un tās meitasuzņēmumu (VN koncerns) revidētā neto peļņa 2012.gadā bija 3,87 miljoni latu, kas vērtējams kā pozitīvs rezultāts iepretim koncerna zaudējumiem 2011.gadā - 12,19 miljoni latu, liecina paziņojums biržā.
VN koncerna revidētā konsolidētā peļņa 2012.gadā atšķiras par vairāk nekā 10% no iepriekš publiskotās koncerna nerevidētās peļņas - 3,226 miljoni latu, kas galvenokārt saistīts ar AS "Latvijas kuģniecība" (LK) aplēšu izmaiņām attiecībā uz uzņēmuma iespējamām saistībām pret trešajām pusēm.

"Ventspils nafta" darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS "Ventspils nafta" ir koncerna mātessabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

"Ventspils nafta" pieder 51% SIA "Ventspils nafta termināls", 66% - SIA "LatRosTrans" un 49,94% - AS "Latvijas kuģniecība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!