Foto: Publicitātes foto
Birža "Nasdaq Riga" piektdien apstiprinājusi holdingkompānijas "Ventspils nafta" pieteikumu tās akciju izslēgšanai no biržas Baltijas Oficiālā saraksta, liecina biržas paziņojums.

Par pēdējo akciju tirdzniecības dienu noteikts 2016. gada 25. janvāris.

Jau ziņots, ka "Ventspils naftas" akcionāri 2015. gada 2. decembra ārkārtas akcionāru sapulcē pieņēma lēmumu izslēgt uzņēmuma akcijas no regulētā tirgus.

Tāpat ziņots, ka "Vitol" grupā ietilpstošā "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" ("Euromin") holdingkompānijas "Ventspils nafta" akciju atpirkšanas galīgajā piedāvājumā ieguvusi 100% kompānijas akciju.

"Euromin" pārstāvji vēsta, ka akciju atpirkšanas piedāvājuma laikā pārdošanai piedāvātas un atsavinātas 968 863 "Ventspils naftas" akcijas. Pēc akciju atpirkšanas piedāvājuma izpildes "Euromin" rīcībā būs 104 479 519 "Ventspils naftas" akcijas, kas veido 100% no tās pamatkapitāla. Norēķini par atpirkšanas piedāvājuma ietvaros veiktajiem darījumiem tiks veikti 25. janvārī.

"Ventspils nafta" ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitassabiedrībās. "Ventspils naftas" koncerna darbība ir vērsta uz naftas un tās produktu pārkraušanu; naftas un tās produktu transportēšanu pa cauruļvadiem, kā arī uz kuģošanas biznesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!