Foto: Reuters/Scanpix

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atļāvusi "Vitol" grupā ietilpstošajai kompānijai "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" ("Euromin") izteikt holdingkompānijas "Ventspils nafta" (VN) obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, informē komisija.

FKTK Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Avotiņa informēja, ka akciju atpirkšanas piedāvājumā vienas akcijas cena noteikta 4,56 eiro.

Plānots, ka akciju atpirkšanas piedāvājumu "Ventspils naftas" akcionāri varēs pieņemt 30 kalendāro dienu laikā, skaitot no dienas, kad "Euromin" atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumam būs publicējis oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" informāciju par akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Kā ziņots, sākotnēji vienas akcijas atpirkšanas cena, pēc "Euromin" prospektā sniegtās informācijas, bija plānota krietni zemāka - 3,12 eiro.

"Euromin" ir jāizsaka obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums, jo tās līdzdalība "Ventspils naftas" kapitālā pārsniedz trīs ceturtdaļas no kompānijas kopējā balsu skaita, proti, tās līdzdalība pārsniedz 93%.

"Ventspils naftas" kapitālu veido 104 479 519 akcijas 1,4 eiro nominālvērtībā.

"Ventspils naftai" pieder 66% kompānijas "LatRosTrans" akciju, 51% "Ventspils nafta termināls" akciju, kā arī 49,94% "Latvijas Kuģniecības" akciju.

"Ventspils nafta" ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitassabiedrībās. "Ventspils naftas" koncerna darbība ir vērsta uz naftas un tās produktu pārkraušanu; naftas un tās produktu transportēšanu pa cauruļvadiem, kā arī uz kuģošanas biznesu. "Ventspils naftas" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!