Valsts ieņēmumu dienests (VID) apķīlājis SIA "Žogu fabrika" piederošos transportlīdzekļus, kā arī noteicis aizliegumu reģistrēt vai mainīt komercķīlas, liecina "Lursoft" datu bāzē pieejamā informācija.

Kopumā VID aprēķinātais uzņēmuma nodokļu parāds kopā ar soda un nokavējuma naudām sasniedz 91 484 eiro.

Kā iepriekš ziņots, "Žogu fabrika" iesaistījās projektā, kura laikā gar Ungārijas un Serbijas robežu tika izvietots dzeloņstiepļu žogs. Uzņēmums sākotnēji saņēma pasūtījumu - četrus kilometrus šādas stieples, bet vēlāk pasūtīti vēl 30 kilometri.

SIA "Žogu fabrika" valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Gornevs portālam "Delfi" uzsver, ka uzņēmumam neesot nodokļu parādu un tas vienmēr laicīgi un pilnā apmērā veic aprēķinātos nodokļu maksājumus. Arī informācija publiskajā VID datu bāzē liecina, ka nodokļu maksājumu parādu nav.
"Apstiprinām, ka pēc VID nodokļu audita esam saņēmuši lēmumu, kurā tiek apšaubīta dažu sadarbības partneru darbība. Diemžēl uzņēmums nevar izkontrolēt visu savu klientu un piegādātāju godprātību un rīcību," viņš skaidro. "Žogu fabrika" ar iesniegumu vērsusies pie VID ģenerāldirektores Ināras Pētersones "par abām pusēm pieņemamu situācijas risinājumu".

Gornevs uzskata, ka uzņēmums VID uzmanību pievērsis pēc plaši izskanējušām ziņām par to, ka tas veic materiālu piegādes Ungārijas robežas izbūvei, īsi pēc tam sekoja vairākas valsts pārbaudes, kurās netika konstatēti būtiski pārkāpumi uzņēmuma darbībā.

"Esam izbrīnīti par pēdējā laikā sacelto ažiotāžu ap mūsu uzņēmumu no masu saziņas līdzekļu un valsts kontrolējošo iestāžu puses. Varam droši apgalvot, ka uzņēmums darbojas un turpinās darboties izvēlētajā virzienā, sasniedzot savus izvirzītos mērķus un saviem klientiem piedāvājot augstvērtīgu Latvijā ražotu produktu. 2014. gada laikā uzņēmums nodokļos valstij ir samaksājis 99 000 eiro, savukārt 2015. gada laikā – aptuveni 110 000 eiro.

VID lēmums liecina, ka apķīlāti četri tam piederošie transportlīdzekļi. Kā papildu drošības līdzeklis noteikts arī aizliegums reģistrēt vai mainīt komercķīlas. Tas neliedz "Žogu fabrikai" turpināt strādāt un izmantot apķīlātos spēkratus.

Dienesta lēmumu uzņēmums var apstrīdēt VID ģenerāldirektorei septiņu dienu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!