Foto: LETA

Ceturtdien, 17. martā, "Dobeles dzirnavnieks" saņēmis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lēmumu, kas paredz atcelt liegumu "Dobeles dzirnavnieka" mantai.

Patlaban "Dobeles dzirnavnieks" turpina darbu pie pārsūdzības dokumentu sagatavošanas par VID audita rezultātā uzņēmumam veikto uzrēķinu, portālam "Delfi" skaidro kompānijas valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

"Vēlos vēlreiz uzsvērt, ka "Dobeles dzirnavniekam" nav nodokļa parādu, uzņēmums vienmēr ir laikus un noteiktajā apjomā veicis nodokļu maksājumus. Par to var pārliecināties arī VID publiskojamo datu bāzē. VID lēmums ir saistīts nevis ar "Dobeles dzirnavnieka", bet gan uzņēmuma piegādātāju iespējamām negodprātīgām darbībām," sacījis Amsils.

Viņš arī uzsver, ka šis gadījums ir izraisījis plašas diskusijas gan sadarbības partneru, gan citu nozares pārstāvju vidū, kas par notikušo pauduši neizpratni.

"Savā ziņā esmu gandarīts un ceru, ka pēdējā laika notikumi būs kā katalizators, lai valstī beidzot tiktu sakārtota nodokļu iekasēšanas sistēma un ieviesta reversā PVN maksāšanas kārtība graudaugu iepirkumos, par ko aktīvi esam iestājušies jau pāris gadus. Tomēr nožēlojams ir fakts, ka uzņēmumam jāmaksā ar savu reputāciju un jāpatērē tik daudz darba un enerģijas situācijas risināšanā," uzskata Amsils.

Jau ziņots, ka VID nodokļu auditā secinājis, ka "Dobeles dzirnavniekam" budžetā jāiemaksā 1,92 miljoni eiro. Šī summa ietver papildu aprēķinātus maksājumus pievienotās vērtības nodoklī un uzņēmumu ienākumi nodoklī attiecīgi 592,6 un 527,9 tūkstošu eiro apmērā. Savukārt pārējo aprēķinātā parāda summu veido soda un nokavējuma nauda. Papildus tam samazināta arī no budžeta atmaksājamā PVN summa 492,5 miljonu eiro apmērā, liecina VID lēmums.

Dienests iepriekš nolēma liegt pārdot 21 "Dobeles dzirnavniekam" piederošu transportlīdzekli - gan kravas automašīnas, gan vieglos spēkratus, piemēram, 2014. gada izlaiduma "BWW Xdrive", kura vērtību VID aplēsis 37 tūkstošu eiro apmērā. Tāpat apķīlāti četri traktori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!