Foto: F64

Ceturtdien, 31. martā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) nav apķīlājis neviena uzņēmuma mantu. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera pauž bažas, ka dienests apkopo spēku īpaši vērienīgai apķīlāšanai.

Pēdējo reizi VID veselu diennakti neapķīlāja neviena uzņēmumu īpašumus 2015. gada 12. novembrī – dienu pirms teroristu uzbrukumiem Parīzē, portālam "Delfi" apstiprināja VID vadītāja Ināra Pētersone.

Līdz ar 31. martu VID pārtraucis 138 dienu laiku posmu, kurā ik dienu tika apķīlāts vismaz viens uzņēmums. Jau ziņots, ka pēdējais dienesta rīkojums attiecās uz Liepājas Metalurgu (LM), kuram apķīlāti atlikušie uzņēmuma īpašumi - četras krustojošās arku velves, divi lielizmēra atkritumu konteineri un ornamentēto žogs.

"Negaidītais VID lēmums vieš cerības, ka uzņēmumiem, iespējams, dots atelpas laiks, lai sakārtotu dokumentus un nomaksātu nodokļus. Taču, ja VID turpinās apturēt kompāniju darbu, paredzams, ka līdz gada beigām par pastāvēšanas pārtraukšanu varētu paziņot no pieciem līdz astoņiem procentiem Latvijā reģistrēto uzņēmumu," paziņojumā žurnālistiem norāda "Lursoft" IT komunikāciju un mārketinga vadītāja Indra Urtāne.

Tikmēr, kā liecina portāla "Delfi" informācija, VID 31. martā apķīlāšanas nav veicis IT sistēmas kļūmes pēc, kas neesot ļāvusi izvēlēties nākamo parādu nemaksātāju.

Līdz šim VID vērsies pret vairākiem valsts lielajiem uzņēmumiem un ieķīlājis to mantu, tostarp "Dobeles dzirnavnieks", "Rīgas satiksme" un "4 promiles".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!