Foto: DELFI
Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā ierosināta maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāja "Bakery delight" (iepriekš "Iļģuciema maiznīca konditoreja") maksātnespējas lieta, liecina Maksātnespējas administrācijas publiskotā informācija.

Ar pieteikumu tiesā vērsies Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Jau ziņots, ka pērn jūnijā "Iļģuciema maiznīcai konditorejai" sāka tiesiskās aizsardzības procesu, bet 2013.gada septembrī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa procesu izbeidza.Šādu lēmumu tiesa pieņēma, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns neatbilst Maksātnespējas likuma prasībām.

Tāpat ziņots, ka iepriekšējais uzņēmuma īpašnieks - pārtikas koncerns "FF Foods" - stratēģijas maiņas dēļ gada pirmajā pusē pārdeva meitasuzņēmumus "Lango R&D" un "Iļģuciema maiznīca konditoreja", un par uzņēmumu jauno īpašnieku kļuva Vācijas kompānija "Baltic Natural power invest GmbH".

"Bakery delight" ir 2010.gadā reģistrēts uzņēmums, kura pamatkapitāls ir 52 tūkstoši latu (74 tūkstoši eiro). 2012.gadā uzņēmums strādāja ar 1,147 miljonu latu (1,632 miljonu eiro) apgrozījumu, kas ir par 8,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt tā zaudējumi pieauga vairākkārt - līdz 17,9 tūkstošiem latu (25,5 tūkstošiem eiro). Datubāzē "Lursoft" informācija par 2013.gada finanšu rādītājiem nav vēl publicēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!