Turpinot attīstību ārvalstīs un investējot 1,2 miljonus eiro, Latvijas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums "Lido" atvēris jau trešo restorānu Igaunijas galvaspilsētā Tallinā.

"Trešā restorāna atvēršana Tallinā bija loģisks solis mūsu attīstībā un rādītājs, ka "Lido" plāni Igaunijā ir nopietni un tālejoši. Ļoti ceram, ka "Lido" "Mustamäe" kļūs par klientu vidū tik pat iecienītu atpūtas vietu kā abi pārējie mūsu restorāni Tallinā," pastāstīja "Lido" Valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa, piebilstot, ka kopš pirmā "Lido" restorāna atvēršanas Tallinā izdevies labi iepazīt kaimiņvalsts tirgu.

Restorāna atklāšana notika piektdien vienlaikus ar jaunā ''Mustamäe'' tirdzniecības centra atklāšanu. "Lido" atrodas veikala otrajā stāvā, un tas iekārtots "Lido" raksturīgajā stilā – ar atklāto virtuvi, kur ēdiens tiek gatavots apmeklētāju acu priekšā. 617 kvadrātmetrus plašajā klientu zāle vienlaikus iespējams uzņemt 360 klientu.

Saskaņā ar uzņēmuma pārstāvju pausto, jaunajā restorānā strādās 100 darbinieku.

Atklāšanas pasākumā piedalījās arī "Lido" īpašnieks un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons, kurš, paužot gandarījumu par trešā restorāna atvēršanu Igaunijā, smejoties pauda, ka "centīsimies jūs [igauņus] barot kā savus bērnus".

2009. gadā Igaunijas galvaspilsētā esošajā tirdzniecības centrā "Solaris" atvērts pirmais "Lido" restorāns, savukārt pērnā gada martā durvis vēris restorāns lielveikalā "Ülemiste".

Līdz ar otrā restorāna atvēršanu, 2015. gadā "Lido" apgrozījums Igaunijas tirgū pieaudzis par gandrīz 55%, salīdzinot ar 2014. gadu. Tāpat pērn apkalpots par 40% vairāk klientu nekā 2014. gadā.

Tirdzniecības centrs ''Mustamäe'' atrodas Tammsaares ielā 104a, Tallinā.

AS ''Lido'' dibināts 1987. gadā un specializējas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma tīkla izveidē un apkalpošanā. "Lido" tīklā ietilpst deviņi restorāni Rīgā un trīs Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja, veikals un veikals-kafejnīca "Ķirsons" Rīgā, kas atvērts pērnā gada augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!