Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nodokļu uzrēķins graudu pārstrādes uzņēmumam "Dobeles dzirnavnieks" nav galīgais, un dienests tuvākajās dienās gaida kompānijas piedāvātos risinājumus, lai VID tos varētu izskatīt un norēķinu atcelt, piektdien žurnālistiem sacīja VID vadītāja Ināra Pētersone.

"Dobeles dzirnavnieks" risinājumu iesniegšot tuvākajā laikā, taču to, kāds tieši šis risinājums varētu būt, viņa žurnālistiem nekomentēja.

Viņa arī piebilda, ka uzņēmums līdz šim korekti maksājis nodokļu, kā arī zemniekiem nav pamats uztraukties, ka ir apdraudētu graudu realizācijas iespēja.

"Delfi" jau ziņoja, ka nodokļu parāda dēļ VID apķīlājis visus "Dobeles dzirnavniekam" piederošos nekustamos īpašumus un transportlīdzekļus.

VID nodokļu auditā secinājis, ka "Dobeles dzirnavniekam" budžetā jāiemaksā 1,92 miljoni eiro. Šī summa ietver papildu aprēķinātus maksājumus pievienotās vērtības nodoklī un uzņēmumu ienākumi nodoklī attiecīgi 592,6 un 527,9 tūkstošu eiro apmērā. Savukārt pārējo aprēķinātā parāda summu veido soda un nokavējuma nauda. Papildus tam samazināta arī no budžeta atmaksājamā PVN summa 492,5 miljonu eiro apmērā, liecina VID lēmums.

Dienests nolēmis liegt pārdot 21 "Dobeles dzirnavniekam" piederošu transportlīdzekli - gan kravas automašīnas, gan vieglos spēkratus, piemēram, 2014. gada izlaiduma "BWW Xdrive", kura vērtību VID aplēsis 37 tūkstošu eiro apmērā. Tāpat apķīlāti četri traktori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!