Uzņēmums "Velosock" kopš 2013. gada ražo speciālus pārvalkus velosipēdiem, lai bez problēmām tos varētu transportēt vai uzglabāt dzīvoklī. Uzņēmums ir vienīgais pasaulē, kas nodarbojas ar šādu pārvalku ražošanu. Gandrīz visa saražotā produkcija tiek eksportēta uz 65 pasaules valstīm.

"Delfi" jau ziņoja, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) četrpadsmito gadu pēc kārtas izcels un apbalvos veiksmīgākos Latvijas eksporta un inovāciju sasniegumus, izsludinot konkursu "Eksporta un inovācijas balva 2018". Pieteikšanās šā gada balvai jau sākusies, tāpēc piedāvājam ieskatu pērnā gada laureātu biznesa ikdienā.

Uzņēmuma vadītājs un viens no dibinātājiem Gvido Bajārs uzsver, ka svarīgi ir skaidri un konkrēti pārzināt biznesa ideju, jo tikai tādā veidā būs iespējams ātrāk tikt uz priekšu.

Saražotā produkcija pārsvarā gandrīz visa tiek eksportēta, lielākie tirgus spēlētāji ir Vācija, ASV, Lielbritānija, Šveice un Austrija. Jautājot par uzņēmuma izaicinājumiem, Bajārs atzīst, ka, tā kā produkts ir salīdzinoši jauns, par to ir daudz jāstāsta un jāpārliecina, jo nereti cilvēki iesākumā to nesaprot.

Pirms investēt lielus līdzekļus mājaslapā, iesākumā tika izmēģināts velosipēdu pārvalkus piedāvāt caur interneta veikala milzi "amazon.com", lai pārliecinātos, ka produkts cilvēkiem būs nepieciešams un pieprasīts, un tikai pēc tam sākts veidot biznesa plānu un piesaistīt investīcijas. Bajārs uzsver, ka uzņēmējdarbības vide Latvijā ir draudzīga, tāpēc jāizmanto iespēja, kurā visi viens otru pazīst vai zina - ir jārunā, jālūdz palīdzība un jādod padomi arī jaunajiem uzņēmējiem, jo tikai kopīgiem spēkiem ir iespēja augt.

Ja iesākumā uzņēmums mēnesī notirgoja 1 - 2 velozeķes, tad tagad šis skaits ir sasniedzis vismaz 10 000 pārdoto produkciju gadā.

"Velosock" 2015. gadā "Eksporta un inovācijas balvā" ieguva 1. vietu kategorijā "Rūpnieciskais dizains". Iegūtā naudas balva ieguldīta audumu iegādē un jaunu sadarbības partneru meklēšanā. 2016. gadā iegūts apbalvojums arī "German Design Award", kas ievērojami palīdzējis vēl vairāk iekarot Vācijas tirgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!