Ēdināšanas uzņēmums "Lido" turpina izvērsties un atver savu otro bistro Tallinā, tajā investējot 1,3 miljonus eiro. Uzņēmuma nākotnes mērķi ir jaunas ēstuves Latvijā, kā arī došanās uz Skandināvijas un Vācijas tirgiem.

"Man patīk Igaunija, man ļoti patīk igauņu tauta. Latvijā daudz runā, ka šeit pie jums ir labāk, nekā pie mums Latvijā. Mēs esam pie jums un mēs priecājamies, ka jūs mūs esat uzņēmuši," atklāšanas pasākumā sacīja "Lido" īpašnieks Gunārs Ķirsons.

Viņš norādīja, ka "Lido" Igaunijā ir jau sešus gadus un apmeklētāju nav kļuvis mazāk, tātad uzņēmums kaut ko darot pareizi. "Mēs varam garantēt, mēs savu produktu taisām tā, kā saviem bērniem. Pamatā mums ir cilvēks un cena, kuru mēs noturam. Apsolu, ka noturēsim kvalitāti un cenu, šeit būs kārtība! Tā kārtība, kas patīk igauņiem," klātesošajiem uzsvēra Ķirsons.

Kompānijas stratēģiskajos mērķos ir turpināt paplašināties gan Latvijā kādā no "Linstow" apsaimniekotajiem tirdzniecības centriem, gan Skandināvijas un Vācijas tirgū.

"Kaimiņi jau ir iecienījuši mūsu tradicionālo virtuvi, tādēļ vēl viena "Lido" bistro atvēršana Tallinā bija likumsakarīgs biznesa solis. Tuvākajos gados plānojam atvērt "Lido" arī citviet Eiropā un iepazīstināt cilvēkus ar mūsdienīgu mājas atvērtā tipa virtuvi", norāda "Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Tirdzniecības centrs "Ülemiste Center" ir viens no lielākajām Igaunijas tirdzniecības centriem. 1400 kvadrātmetru plašajās "Lido" telpās būs pieejamas 300 sēdvietas un "Lido" Ülemiste tiks nodarbināti 98 darbinieki.

"Ülemiste Center" izpilddirektors Guido Pārnits secina, ka tirdzniecības centri pamazām pārtop par atpūtas centriem. Cilvēki ļoti labprāt iepirkšanos un izklaidi apvieno ar maltītes ieturēšanu, tāpēc arī nolemts piesaistīt "Lido" ēdināšanas kompleksu.

Kā ziņots, pēc 2010.gadā pieteiktās maksātnespējas uzņēmējs Gunārs Ķirsons ir atguvies - viņa uzņēmuma apgrozījums aug, pērn atvērts jauns restorāns, bet Krievijas sankciju radītos zaudējums "Lido" jūt minimāli. Par biznesā pieļautajām kļūdām, nākotnes iecerēm un naivumu politikā Ķirsons stāsta intervijā portālam "Delfi".

"Lido" 2013.gadā sasniegusi lielāko apgrozījumu pēdējo piecu gadu laikā - 29,72 miljonus eiro salīdzinājumā ar 27,01 miljonu iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa 2013.gadā bija 863 677 eiro salīdzinājumā ar 344 309 eiro 2012.gadā, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Patlaban "Lido" tīklu veido deviņi bistro Latvijā, kā arī viens "Lido" bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja un veikals Rīgā. Uzņēmums dibināts 1991.gadā, pamatkapitāls ir 927 427 eiro, nodarbināto skaits - 879 cilvēki. Uzņēmuma dibinātājs, ilggadējais īpašnieks un vadītājs Ķirsons patlaban ieņem "Lido" padomes priekšsēdētāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!