Foto: LETA
AS "Viesnīca "Latvija"" pērn strādāja ar 21,190 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,2% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt tās peļņa samazinājās par 6,5%, sasniedzot 2,675 miljonus eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn viesnīca darbojās mainīgas ģeopolitiskas situācijas vidē.

Salīdzinot ar 2015.gadu, aizvadītajā gadā palielinājās viesnīcas vidējais telpu noslodzes rādītājs - no 58,8% uz 60,2%. Tāpat pieauga arī cena par viesnīcas numuru.

Atbilstoši ziņojumam, "Viesnīcas "Latvija"" konferenču centra apgrozījums pērn praktiski saglabājās 2015.gada līmenī. Turpretī restorānu un bāru apgrozījums samazinājās, ko daļēji ietekmēja tas, ka 2016.gadā uz mēnesi renovācijas darbu dēļ tika slēgts viesnīcas lielākais bārs "Skyline".

Vienlaikus pagājušajā gadā pieauga viesnīcas SPA centra "ESPA Rīga" apgrozījums, kas tiek skaidrots ar tā stabilajām pozīcijām Latvijas tirgū un to, ka tas ir ļoti iecienīts ārzemju tūristu vidū.

Uzņēmuma vadība ziņojumā uzsver, ka tās nākotnes mērķis ir saglabāt savas pozīcijas viesmīlības un pasākumu organizēšanas jomā, turpināt attīstīties un piedāvāt saviem klientiem arvien pievilcīgākus produktus. Pēc "Viesnīcas "Latvija"" vadības domām, iepriekšminētie mērķi uzņēmuma turpmākajā darbības laikā tiks sasniegti.

"Viesnīca "Latvija"" 2015.gadā strādāja ar 21,451 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 2,861 miljonu eiro apmērā.

AS "Viesnīca "Latvija"" dibināta 1991.gadā, tās pamatkapitāls ir 18 212 759 miljoni eiro. "Viesnīca "Latvija"" pilnībā pieder Norvēģijas kompānijai AS "Linstow".

AS "Viesnīca "Latvija"" mārketinga nosaukums ir "Radisson Blu Hotel Latvija". 2010.gadā AS ''Viesnīca "Latvija"'' noslēdza līgumu par viesnīcas pārvaldīšanu ar viesnīcu uzņēmumu "Rezidor Hotel Group", kas stājās spēkā 2010.gada 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!