Foto: Shutterstock

Viesnīcas "Radisson Blu Daugava" juridiskā īpašniece SIA "Polar Bek Daugava" pērn strādāja ar 6,653 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pretēji iepriekšējā gada zaudējumiem bija 230 056 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā liecina vadības ziņojums, pērn "Polar Bek Daugava" viesnīcas stratēģija bija koncentrēšanās uz noslogojuma rādītāju uzlabošanu. Kompānijas stratēģiju veicināja sadarbība ar Eiropas koru olimpiādes organizatoriem, ārvalstu militāro spēku klātbūtne reģionā, kā arī panākumi sadarbojoties ar partneriem, kas apkalpo tūrisma grupas klusajā sezonā, kas ir kalendāra pirmais un pēdējais ceturksnis.

Vadības ziņojumā uzsvērts, ka tieši grupu rezervācijas nodrošināja arī ēdienu un dzērienu nodaļas ieņēmumu pieaugumu.

Kā sacīts vadības ziņojumā, pērn viesnīcu nozarē apkalpoto viesu skaits Latvijā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir palielinājies. Viesu skaita pieaugumu veicināja starptautiskās amatieru sporta spēles, NATO valstu militāro spēku klātbūtne Baltijas reģionā, Eiropas koru olimpiādes dalībnieki, kā arī apkalpoto pasažieru skaits "Lidosta Rīga".

Vienlaikus pērn Latvijā tika atvēra piecu zvaigžņu viesnīca "Kempinski Grand Hotel" ar 141 istabu un piecu zvaigžņu viesnīca "Semarah" ar 168 istabām, savukārt nākotnē plānots atvērt "Wellton Riverside SPA Hotel" viesnīcu ar 222 istabām.

Vadības ziņojumā sacīts, ka pērn Rīgā viesnīcu noslogojums sasniedza 55%, kas ir par 1% vairāk nekā gadu iepriekš. Viesnīcu noslogojuma pieaugums vērtējams kā labs sasniegums, ņemot vērā viesnīcu skaita pieaugumu. Tāpat pērn pieauga konkurence konferenču pakalpojumos. Vadības ziņojumā teikts, ka kopš 2016.gada ir turpinājis palielināties uzņēmumu skaits, kas piedāvā konferencēm un citiem pasākumiem piemērotas telpas.

2016. gadā "Polar Bek Daugava" strādāja ar 6,185 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,4% mazāk nekā 2015.gadā, bet zaudējumi pretēji iepriekšējā gada peļņai bija 358 932 eiro.

Kompānija reģistrēta 1992. gada februārī, un tā pamatkapitāls ir 2,954 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašniece ir SIA "LAMPL", kura Latvijā reģistrēta šī gada 30. maijā ar 2800 eiro pamatkapitālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!